BESLAG: Krimteknikere gjorde beslag på åstedet, hvor en kvinne i 20-årene hevder hun ble voldtatt natt til torsdag forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen. 
<div><br></div>
BESLAG: Krimteknikere gjorde beslag på åstedet, hvor en kvinne i 20-årene hevder hun ble voldtatt natt til torsdag forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen.

Vis mer

Lapper med rasistisk innhold hengt opp på huset der kvinne skal ha blitt voldtatt

En «gruppering» som står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen har hengt opp rasistiske lapper på huset der den unge kvinnen fra Kongsberg skal ha blitt voldtatt natt til torsdag forrige uke, opplyser Morten Ole Pedersen, Krimsjef ved Kongsberg politistasjon, til Laagendalsposten.

Til avisa sier han at det er en «gruppering» som har hengt opp lappene på huset.

- Det er vel en gruppering som er ute etter å markere seg, sier han til avisa.

Overfor Dagbladet er han mer utdypende.

- Det har blitt knust glassruter i inngangsdøra i tillegg til at det har blitt satt opp gule post it-lapper med grovt rasistisk innhold. Vi vet foreløpig ikke hvem som står bak, og ber folk om å ta avstand fra slike ugjerninger, sier Pedersen.

Ikke første gang

I kjølvannet av voldtekten har også verandadøra på huset blitt brutt opp, og steinkastere har også tidligere knust ruter på huset.

- Det er fryktelig tåpelig, og kan være med å ødelegge bevis. Jeg advarer på det sterkeste mot sånt, sa ordfører Kari Anne Sand (Sp) til Dagbladet om hærverket.

Hun syns voldtektssaken er beklagelig, og advarer mot å blande innvandringspolitikk oppi diskusjonen om den pågående straffesaken.

- Dette er en veldig trist sak og jeg har stor medfølelse for jenta. Denne typen hendelse er uønsket i Kongsberg.

Tre varetektsfengselet

Tre personer, alle med utenlandsk bakgrunn, ble varetektsfengselet fredag forrige uke etter at en kvinne i begynnelsen av 20-åra skal ha blitt voldtatt i et hus utkanten av Kongsberg sentrum natt til torsdag.

Huset der voldtekten skal ha funnet sted er bopel for én eller to av dem, opplyste politiet til Dagbladet tidlig i etterforskningen.

To av de tre mennene som nå er varetektsfengslet for forholdet, erkjenner samleie med kvinnen, men mener det var frivillig fra hennes side. Den tredje benekter seksuelt samkvem med kvinnen, eller at han kjenner til kvinnen i det hele tatt.

Jenta har forklart at hun var på vei hjem fra byen da hun skal ha blitt overmannet av en gruppe unge menn, og dratt inn i huset, hvor hun så skal ha blitt voldtatt av en eller flere personer.

Politiet ønsker framdeles tips fra folk som har oppholdt seg i det aktuelle området i det aktuelle tidsrommet natt til torsdag.

SPERRET AV: Huset i Kongsberg hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd. Foto: Christian Roth Christen/Dagbladet
SPERRET AV: Huset i Kongsberg hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd. Foto: Christian Roth Christen/Dagbladet Vis mer