Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Laptop er helsefarlig

En britisk undersøkelse viser at bærbar pc kan gi nakkesmerter og hodepine. Storbritannias største fagforening advarer nå mot bruk av laptop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De har trangt tastatur, kronglete mus og dårlig skjerm. Nå er skadevirkningene av laptop-bruk dokumentert.

Den britiske fagforeningen Unison sitter igjen med en smørbrødliste over helseskader etter en undersøkelse foretatt blant 500 medlemmer, melder BBC News. Tre av fem laptop-brukere sliter med nakkesmerter, øyeslitasje eller hodepine.

En av årsakene til den omfattende helse-risikoen kan være at det er vanskelig å innta riktig arbeidsstilling ved bruk av pc'ene.

Ransrisiko

Unison vil nå be bedriftenes verneombud undersøke hvilke helseskader bruk av bærbar pc kan medføre. I tillegg advarer de mot risiko for overfall og ran i forbindelse med frakt av arbeidsstasjonene.

- Ta forholdsregler

- Inntil vi får eliminert bruken av bærbare PC'er, er det opp til arbeidstakerne å ta de riktige forholdsreglene for å hindre helseskader, sier fagforeningslederen Keith Sonnet til BBC News' internett-utgave.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!