Du leser nå Dagbladet Pluss

«Nei-maten» ekspertene friskmelder

«Nei-lista» over mat har blitt lengre. Dette sier ekspertene om nei-mytene.

SPISER SUNT: Kirsten Bugge Thorkhildsen forteller at hun og familien er opptatt av å spise sunt. - Vi gjør det fordi det er sunt og for holde vekta. Også sykler jeg og trener generelt mye. Men hun synes at «nei-lister» over mat kan bli litt hysterisk. Foto: Øistein Norum Monsen
SPISER SUNT: Kirsten Bugge Thorkhildsen forteller at hun og familien er opptatt av å spise sunt. - Vi gjør det fordi det er sunt og for holde vekta. Også sykler jeg og trener generelt mye. Men hun synes at «nei-lister» over mat kan bli litt hysterisk. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny rapport fra SIFO viser at folk vil redusere inntaket av stadig flere ingredienser i maten de spiser.

«Nei-lista» har altså blitt lengre.

Annechen Bahr Bugge, forsker i SIFO og forfatter av rapporten, forteller at folk lar seg påvirke av de mange oppfatningene om sunt og usunt som florerer i offentligheten.

- Alt fra statens kostholdsråd til kostholdsprovokatører som gjerne anbefaler dietter som står i motsetning til det myndighetene sier. Det er veldig mange som sier noe om kosthold, sier hun.

Vi har snakket med tre eksperter som klargjør mytene omkring produkter og ingredienser folk vil redusere inntaket av: Gluten, melk, karbohydrater, salt, fett, tilsetningsstoffer og sukker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.