Lar barberhøvelen ligge frem til julaften

Jentenes svar på "Movember".

LA DET GRO: I desemer blir jenter oppfordret til å la håret gro "der nede". Dette er et svar på guttenes "Movember". Foto: Privat
LA DET GRO: I desemer blir jenter oppfordret til å la håret gro "der nede". Dette er et svar på guttenes "Movember". Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Menn lar barten gro i november for å vise at de støtter kampen mot prostatakreft. Nå har Simone Neumann (36) innført "Musember".

- Musember er et symbol på at kreft ikke trenger å være så alvorlig hele tiden. Jeg håper dette er med på å skape litt humor rundt det, samtidig som at også jenter kan vise at de bryr seg, sier Neumann til Dagbladet.

Hun har nylig opprettet et facebookarrangement hvor det står: "Som et svar på guttas kamp mot prostatakreft "Movember", inviteres damene til kvinnenes kamp mot livmorhalskreft "Musember". Fra 1. desember slipper vi ut hårveksten "der du vet". Og det skal ikke trimmes før selveste julaften. Vi kan vel ikke være dårligere enn gutta?"

- Poenget med dette er at jenter burde også sjekke seg for kreft. Og når vi blander det med såpass mye humor så kanskje det blir enklere for folk som har kreft å leve med diagnosen, sier hun.

Kreft-fokus Neumann har opplevd dødsfall som følge av kreft i sin nærmeste familie. Også i vennekretsen er det et stort fokus på kreft.

- Jeg jobber midt i byen i Stavanger. Og "Movember har virkelig blitt en snakkis. Da tenkte jeg, fader også, vi jenter må også bidra med noe, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer