Lar de siktede leve i uvisshet

Politiet har ingen planer om å gjøre nye avhør med noen av de fire siktede i trippeldrapssaken denne uka. Etter det Dagbladet erfarer, er politiets taktikk nå å la de fire siktede leve i uvisshet på hver sin fengselscelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mens fortsetter politiet å samle bevis mot dem.

Fra flere kilder får Dagbladet bekreftet at det ikke er aktuelt med avhør av noen av de siktede med det første.

- Min klient skal ikke avhøres denne uka, bekrefter advokat Cato Schiøtz.

Han forsvarer Per Kristian Orderud, som politiet regner som en mulig hovedmann i saken. Også forsvarerne til de andre siktede, advokatene Frode Sulland, Tor Kjærvik og Steinar Wiik Sørvik, bekrefter dette.

Politiet har fått gjentatte og detaljerte forklaringer fra de fire siktede.

Per Kristian Orderud har vært til åtte politiavhør så langt. De andre har vært i nesten like mange.

Kjennelse i dag

Klokka 11 i formiddag møter Per Kristian Orderud og kona Veronica i forhørsretten på Lillestrøm for å høre herredsrettsdommer Reidar Otto Weng avsi fengslingskjennelsen.

Etter et åtte timer langt fengslingsmøte på Lillestrøm fredag, bestemte dommeren seg for å vente med å avsi kjennelsen til i dag.

Forsvarerne til ekteparet er fremdeles optimister når det gjelder utfallet av fengslingsmøtet.

Men alle uavhengige eksperter som Dagbladet har snakket med, sier at sjansene for en løslatelse er nesten lik null.

Dette begrunnes med at lagmannsretten allerede har slått fast at det er skjellig grunn til mistanke mot dem, og at siktelsen er så alvorlig.

Hvis ekteparet blir varetektsfengslet for fire nye uker, kommer kjennelsen til å bli påkjært til lagmannsretten på stedet. Det betyr at fengslingsspørsmålet må avgjøres av tre dommere i lagmannsretten senere i uka.

Analysefase

Etterforskningen går nå inn i en ny fase. Politiet har verken behov for, eller ønske om å avhøre de siktede på en stund. Det betyr at de har foran seg lange og ensomme dager på cella i fire forskjellige kretsfengsler på Østlandet. Etterforskerne vil i stedet bruke tida på å sjekke opplysningene de siktede har gitt opp mot andre forklaringer i saken.

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier bekrefter at en rekke av vitnene i saken skal avhøres på nytt. Han opplyser også at politiet trenger å avhøre nye vitner.