Lar deg betale årsavgiften for sent

Tollerne snille etter nettbanktrøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Var du blant de mange som ble rammet av nettbanktrøbbelet i går?

Da tusenvis av nordmenn logget inn for å betale årsavgiften, ble nettbankene til Postbanken, DNB Nor, og Skandiabanken slått ut av samme datafeil. Resultatet var at svært mange ikke fikk betalt årsavgiften før fristen løp ut midnatt.

Men de som nå frykter myndighetenes straffegebyr på 250 kroner kan puste lettet ut. Hvis du betaler så fort som mulig, og innen 20. mars, skal det gå greit, sier innkreverne.

- Det var tydelige nettbankproblemer i går. Det har vi merket på alle henvendelsene til oss i dag. Men folk kan slå seg til ro med at det går bra hvis man betaler innen den 20. mars. Da skal de slippe tilleggsavgift, sier tolloverinspektør Jan Lie til Dagbladet.no.

Han sier tollvesenet ikke har formell hjemmel til å utsette fristen som gikk ut midnatt i natt. Men det vil uansett ta tid å få oversikten over de nærmere 2,9 millioner innbetalinger som årsavgiften utgjør.

- Betaler man nå, kommer vi ikke til å kreve tilleggsavgift, lover Lie.

I alt innkreves 2,9 millioner årsavgifter på motorvogn i år. Det utgjør omlag 7,3 milliarder kroner for statskassa. Lie forteller at de i fjor måtte purre på 193 000 krav. 93 prosent av årsavgiftene ble derimot betalt innen fristen - flesteparten i løpet av de fem dagene før fristen løp ut.

- De som har kjøretøy som de skal skrote i år kan få halve årsavgiften refundert hvis kjøretøyet leveres til godkjent bilopphugger innen 30. juni. Å få hele avgiften refundert, er det dessverre for seint. Da skulle vraket vært innlevert før betalingsfristen i natt, sier Lie.

TRØBBEL: I går kveld gikk flere nettbanker ned for telling. Nå lover tollerne å se mellom fingrene på forsinket innbetalte årsavgifter hvis du betaler nå. Illustrasjonsfoto: Scanpix
TRØBBEL: I går kveld gikk flere nettbanker ned for telling. Nå lover tollerne å se mellom fingrene på forsinket innbetalte årsavgifter hvis du betaler nå. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer