Lar hvite og svarte få gifte seg

I den amerikanske delstaten Alabama ser det ut til at et lite flertall av velgerne nå går inn for å heve det 99 år gamle forbudet mot ekteskap mellom rasene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til å velge president og kongress stemmer amerikanske velgere i 42 starter over 204 politiske spørsmål.

I New Jersey ser det ut til at hele 80 prosent av velgerne går inn for å legge lister over registrerte sexforbrytere ut på nettet. I South Carolina går 55 prosent av velgerne inn for et lotteri som skal bidra til å finansiere statens utdanningssystem.

I Maine går 54 prosent inn for et forslag om å styrke homofiles rettigheter, mens det foreløpig er «dødt løp» for forslaget om å tillate lege-assistert selvmord, såkalt aktiv dødshjelp.

Vil forby partnerskap

Ikke alle er like progressive. I Nebraska og Nevada stemmes det over hvorvidt statene skal forby homofilt partnerskap og ikke bare det, velgerne i Nebraska stemmer også over hvorvidt staten ikke skal anerkjenne partnerskap inngått andre stater. Det er foreløpig ikke kommet noen valgdagsmålinger på disse avstemningene.

Flere stater og valgkretser stemmer over legalisering av marihuana. I Mendocino i California foreslått at det skal tillates å ha 25 personlige marihuana-planter. Alaska stemmer over et generelt legaliseringsforslag, mens i Colorado og Nevada stemmes det over om det populære rusmiddelet skal tillates brukt til medisinske formål.

Fargerikt fellesskap

I Arizona stemmes det over hvorvidt en skal stanse morsmålsundervisning. Velgerne i Utah skal stemme over om engelsk skal erklæres delstatens offisielle språk.

Men i delstaten Alabama, «the deepest south», er det tross alt litt framgang å spore. Så langt ligger forslaget om å skrinlegge det 99 år gamle forbudet mot det som en gang ble kalt «blandingsekteskap» an til å bli kastet på historiens skraphaug.

Forbudet har vært umulig å gjennomføre i lang tid. Valgdagsmålingene viser at rundt 54 prosent av velgerne støtter å skrinlegge forbudet.

ULOVLIG GIFT: Avdokatparterne og ektemakene Alison og Henry Penick smiler til hverandre.i sitt advokatkontor i Birmingham, Alabama. Delstaten er den siste som forbyr «blandingsekteskap» i sin grunnlov, men det forbudet ser nå ut til å ble nedstemt av en knapt flertall blant velgerne.