Philip Manshaus:

Lar Manshaus forklare seg for åpen rett

Politiet ønsker å forlenge varetektsperioden for draps- og terrorsiktede Philip Manshaus. Samtidig varsler de at de vil lempe restriksjonene og la Manshaus snakke i åpen rett.

ÅPEN RETT: Politiet varsler at de ikke vil kreve like strenge restriksjoner for draps- og terrorsiktede Philip Manshaus ved neste fengslinsgforlengelse. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
ÅPEN RETT: Politiet varsler at de ikke vil kreve like strenge restriksjoner for draps- og terrorsiktede Philip Manshaus ved neste fengslinsgforlengelse. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til uka er det fire uker siden sist draps- og terrorsiktede Philip Manshaus måtte møte i retten for et nytt fengslingsmøte. Førstkommende mandag blir trolig 22-åringens tredje fengslingsmøte. Mens de to andre har gått for lukkede dører, vil dette møtet sannsynligvis være åpent for alle.

Det opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Politiadvokaten forteller at det ikke ligger an til nye politiavhør av siktede, da han fortsatt ikke vil snakke med politiet. Manshaus forklarte seg overfor politiet tidligere i prosessen, før han i seinere tid ikke ønsket å forklare seg mer.

- Det ligger an til at han vil gi en forklaring i forbindelse med første åpne rettsmøte, som sannsynligvis blir kommende mandag. Vi vil da be om fire nye uker. Fengslingen vil da være begrunnet i gjentakelsesfaren, skriver Kraby i en e-post.

Isolert

Manshaus har vært varetektsfengslet siden angrepet på Al Noor-moskeen og drapet på sin stesøster Johanne (17) i august. Store deler av tiden har han sittet i isolasjon, med brev- og besøksforbud, i tillegg til medieforbud. Da isolasjonen ble forlenget 21. oktober, innebar det at den samlede isolasjonsperioden fram til mandag vil være på tolv uker, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer