- Lar meg ikke kjøpe av Valgerd

I går offentliggjorde KrF-ledelsen at de hadde gitt Jan Birger Medhaug et tilbud om penger. Nå vurderer han å gå ut med sin versjon av konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt utrolig! Begge parter har vært enige om at ingenting skulle offentliggjøres før det eventuelt forelå en avtale. Men så skjer dette bare dager før landsmøtet starter, sier Medhaug, etter at partileder Valgerd Svarstad Haugland og nestleder Einar Steensnæs i går offentliggjorde et utkast til forlik fra 15. desember.

Ville betale 130000

I et leserinnlegg i Haugesunds Avis og Stavanger Aftenblad refereres hele forslaget til uttalelse. Her framgår det også at partiledelsen ville betale 130000 kroner til Medhaug for å dekke en del av hans saksomkostninger.

- Oppfatter du dette som et forsøk på å kjøpe seg fri?

- Ja, i hvert fall er det den reaksjonen folk flest har. Men for meg har dette aldri vært en kamp om penger, men en kamp for min uskyld og min framtid. Jeg ville ha en uforbeholden beklagelse, men fikk det ikke. I stedet foreslo de å betale meg penger, men penger i denne sammenheng betyr ingenting, sier Medhaug, som begynte i ny jobb som direktør ved Haugesund Revmatismeforenings Sanitetssykehus 2. januar.

- Fordi jeg har begynt i ny jobb, ønsket jeg å få lagt saken bak meg. Jeg trodde også partiledelsen ville det når vi ikke oppnådde enighet.

Kostbart

Etter at Medhaug ble anmeldt for voldtekt av en tidligere partifelle, har saken kostet ham cirka 300000 kroner. Deler av beløpet er allerede betalt til advokat Bjørn Vikse. En søknad om fri advokathjelp til fylkesmannen er avslått.

- Har du fremmet et krav om at partiet skulle betale en del av kostnadene etter at saken mot deg ble henlagt?

- Nei, ikke noe krav, men jeg har ansett det som naturlig at partiet ville dekke noe av dette da vi først hadde etablert en dialog.

- Er det fortsatt et krav?

- Jeg tror ikke det er grunnlag for mer kontakt nå.

SKUFFET: Jan Birger Medhaug er skuffet etter at partileder Valgerd Svarstad Haugland og nestleder Einar Steensnæs i går offentliggjorde et utkast til forlik fra 15. desember.