KrF-tillitsvalgte om budsjettforhandlingene

- Lar oss ikke kjøpe med noen kontantstøttekroner

KrF bør i det lengste stå sammen med Venstre i kampen for et grønt statsbudsjett, og ikke stå alene som regjeringens redningsmann.

BUDSJETTDRAMA: Det har vært spekulert i at KrF og Knut Arild Hareide kan sikre flertall for statsbudsjettet og berge regjeringen selv om Venstre og Trine Skei Grande skulle si nei. Det bør sitte veldig langt inne, er rådet fra KrFs fylkesledere, som understreker at KrF også er et klimaparti, og at det vil være en stor belastning om KrF alene skulle sikre at Siv Jensen og Frp får fortsette i regjering. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet

Til PAPIR
BUDSJETTDRAMA: Det har vært spekulert i at KrF og Knut Arild Hareide kan sikre flertall for statsbudsjettet og berge regjeringen selv om Venstre og Trine Skei Grande skulle si nei. Det bør sitte veldig langt inne, er rådet fra KrFs fylkesledere, som understreker at KrF også er et klimaparti, og at det vil være en stor belastning om KrF alene skulle sikre at Siv Jensen og Frp får fortsette i regjering. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Til PAPIR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er rådet fra flere fylkesledere i partiet Dagbladet har snakket med. Noen sier rett ut at det vil være en for stor belastning for KrF å redde Høyre/Frp-regjeringen alene.

- Jeg er veldig skeptisk til at KrF alene skal redde regjeringen. Vi har nettopp hatt et landsstyremøte der vi vedtok at vi ikke ønsker å ha Frp med i regjering. Om vi så plutselig lar Frp diktere statsbudsjettet og redder Frp i regjering, vil det være en stor belastning. Jeg ønsker en bred enighet mellom alle de fire partiene, sier fylkesleder i Troms KrF, Jon Christian Anker, til Dagbladet.

I går ble finansinnstillingen avgitt uten et avklart flertall. Mandag om en uke skal Stortinget vedta rammene for neste års statsbudsjett. Både Venstre og KrF har gjort det klart at de komme til å stemme primært for deres eget budsjett.

Dersom de fire partiene kommer til enighet før den tid, er det ventet at KrF og Venstre vil stemme subsidiært for en slik avtale. Men om KrF vil støtte et budsjett dersom Venstre sier nei, er et helt annet spørsmål.

- KrF er også et klimaparti

Fylkesleder i Hordaland Pål Kårbø advarer regjeringspartiene mot å prøve å splitte sentrumspartiene ved å gi KrF ekstra godbiter i forhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer