Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lar seg ikke skremme

WHO lar seg ikke skremme av sukkerindustriens trusler om økonomisk boikott, sier WHO-sjef Gro Harlem Brundtlands pressetalsmann Jon Lidén.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gro var den første WHO-sjefen som tok standpunkt mot tobakksindustrien. Den som har utkjempet et slikt slag, står for en støyt, sier Lidén.

Holder stand

- WHO står naturligvis fast på kostholdsrådene der det anbefales et lavere sukkerinntak. Man lar seg ikke skremme av trusler fra sukkerlobbyen, sier pressetalsmannen.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Gro Harlem Brundtland i går. Jon Lidén sier på hennes vegne at WHO ikke finner det sannsynlig at sukkerlobbyen vil greie å overtale den amerikanske Kongressen til å «tvinge WHO i kne».

WHO er i dialog med sukkerindustrien og enkelte multinasjonale selskaper, som Coca-Cola.

Verdens fremste

- Sukkerindustrien er i sin fulle rett til å si sin mening om folks sukkerinntak. Men det er grunn til å presisere at det er verdens fremste forskere som står bak rapporten, sier Lidén.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media