Sanna Marin

Lar seg narkoteste etter festvideo

- Jeg tilbrakte kvelden med venner. Festet, ganske vilt, ja. Danset og sang, sier Finlands statsminister Sanna Marin om festen som ble filmet og lekket til mediene - og som nå har ført til stor debatt i landet.

FESTER: Disse videoene spres i sosiale medier og skal vise den finske statsministeren Sanna Marin som fester med flere kjente finske profiler. Video: Twitter / Instagram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert

- Jeg har ingen problemer med å ta narkotikatester, sier Finlands statsminister Sanna Marin, ifølge finske Iltalehti torsdag.

Statsministerens kommentar er et svar til Riikka Purra, lederen for det populistiske partiet Sannfinnene, som har uttalt at hun mener Marin frivillig bør ta en test for mulig bruk av narkotika, for på den måten å få en slutt på ryktene.

Ryktene det henvises til, har oppstått etter at en rundt ett minutt lang video fra en fest, der statsminister Marin figurerer, begynte å sirkulere i sosiale medier onsdag.

I etterkant har det oppstått en debatt i Finland om hvorvidt personene som opptrer i videoen snakker om en «melgjeng», som kan referere til bruk av narkotika.

SKUFFET: Statsminister Sanna Marin sier til den finske kringkasteren YLE at hun er skuffet over at filmen er lekket til det offentlige. - Jeg tilbrakte kvelden med venner. Festet, ganske vilt, ja. Danset og sang, skal hun ha sagt. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB
SKUFFET: Statsminister Sanna Marin sier til den finske kringkasteren YLE at hun er skuffet over at filmen er lekket til det offentlige. - Jeg tilbrakte kvelden med venner. Festet, ganske vilt, ja. Danset og sang, skal hun ha sagt. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB Vis mer

- Hører noe annet

Ifølge finske YLE sier Marin at hun hører noe annet i videoen.

- Da jeg hørte på videoen noen ganger, høres det etter min mening ikke «melgjeng», men noe annet, sier statsministeren.

- Kanskje det også ville vært bra for medierepresentanter og alle andre å lytte til den videoen en gang til, og høre på hva som sies i den, sier hun også, og legger til:

- Jeg har ingenting å skjule. Jeg har ikke brukt noen rusmidler, så det er ikke noe problem å ta en rusprøve, men jeg synes også det er ganske spesielt at noe slikt kreves.

- Ganske vilt, ja

Videoen, som ble lekket, viser seks personer danse foran kamera, inkludert Finlands statsminister Sanna Marin.

- Jeg er skuffet over at den har blitt offentlig. Jeg tilbrakte kvelden med venner. Festet, ganske vilt, ja. Danset og sang, skal hun, ifølge AP, ha uttalt til den finske kringkasteren YLE torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer