Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lar seg presse

- Du må ha en sterk vilje for å stå imot. Svært mange jenter lar seg presse til å ha sex, sier Kine Blegeberg (20) og Linn Elisabeth Gjelsvik (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venninnene er ikke overrasket over undersøkelsen som viser at en av tre tenåringsjenter er blitt tvunget til ufrivillig sex.

- Mange av venninnene mine forteller de er blitt presset til å ha sex. Er du ikke sikker på deg selv, kan det være svært vanskelig å si nei, sier Linn Elisabeth Gjelsvik.

De to venninnene tror det er guttenes holdninger til sex som er problemet. Gutter skal ha sex med en gang, selv om man ikke er blitt kjærester.

- En gutt kan komme bort til meg og ta hånda ned mellom beina mine eller begynne å grafse på puppene. Gutter blir utrolig kåte når de er fulle, sier Kine Blegeberg.

Verken Kine eller Linn Elisabeth har noen gang selv blitt tvunget til å ha sex. - Jeg har vært heldig og vært sterk nok til å stå imot, sier Kine.

Hun tror mange jenter føler at det å ha sex er en måte å bli godtatt på.

To venninner har fortalt om overgrep som gjør at de etterpå har hatt problemer med sex.

Hele Norges coronakart