Lar ulven leve

I løpet av våren fremmer miljøvernminister Siri Bjerke en rekke store miljøsaker, spørsmål som Bondevik-regjeringen hadde store vansker med å håndtere. Blant annet skal hun legge fram en soneplan for ulven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Miljøvernministeren sier også at hun med det første vil legge fram en plan for å berge den utryddingstruede norske villaksen.

- Jeg ser det som svært viktig å redde villaksen. Dette er en hastesak, sier Bjerke, som bekrefter at hun vil følge de føringene Jens Stoltenberg kom med i Stortinget før jul. Han gikk inn for prinsippet om oppdrettsfrie laksefjorder som bærebjelke i redningsaksjonen, i tråd med Rieber-Mohn-utvalgets innstilling.

Omfanget av laksefredningen vil bli gjenstand for politisk avveiing i Stortinget. Regjeringen Bondevik og statsråd Guro Fjellanger ble sterkt kritisert av Jens Stoltenberg og Ap-ledelsen for ikke å ta stilling til det viktigste prinsippet i forslaget fra villaksutvalget, prinsippet om oppdrettsfrie laksefjorder og nasjonale laksevassdrag.

Oppdrettsfrie fjorder

Villaksutvalget, ledet av tidligere riksadvokat Georg Fredrik Rieber-Mohn, la fram laksemeldingen i mars i fjor. Meldingen ble ut fra et miljøfaglig synspunkt omtalt som særdeles grundig.

Statssekretær Stein Lier-Hansen i Miljøverndepartementet bekrefter at Miljødepartementet vil gå inn for prinsippet om oppdrettsfrie laksefjorder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer