Lara Trump er favoritt til 2022

Donald Trumps svigerdatter Lara seiler opp som favoritt til å bli senator fra North Carolina i 2022.

FAVORITT: Lara Trump leder på en meningsmåling over hvem som bør bli republikanernes presidentkandidat i 2022. Foto: Nicholas Kamm / AFP/ NTB
FAVORITT: Lara Trump leder på en meningsmåling over hvem som bør bli republikanernes presidentkandidat i 2022. Foto: Nicholas Kamm / AFP/ NTB Vis mer
Publisert

For de aller fleste er nå 2020-valget over og avgjort. Alle utenom avtroppende president Donald Trump og hans mest lojale tilhengere, er enige om at Joe Biden vant.

Dermed er tiden inne for å rette blikket mot neste valg, senatsvalget 2022.

Der er Donald Trumps svigerdatter, Lara Trump, nå favoritt til å ta over plassen til Richard Burr som republikanernes kandidat til senatet. Det viser en undersøkelse gjort av BUSR og Lee Business School, gjengitt av The Hill.

- VILLE TAPT MED VERDIGHET: USAs avtroppende president, Donald Trump, var lørdag kveld på et valgmøte i Georgia. Der gjentok han en rekke udokumenterte påstander og løgner om valgfusk. Hør hva han sa her. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Burr skal gå av med pensjon, og republikanerne trenger en arvtaker.

Lara Trump leder med ett prosentpoeng på meningsmålingen. Hun har 24 prosent oppslutning, mens tidligere guvernør i delstaten Pat McCrory har 23 prosent oppslutning.

Undersøkelsen kommer i kjølvannet av at New York Times skreiv at Lara Trump vurderte å stille til senatet i 2022.

Rundt 39 prosent oppgir at de ikke har bestemt seg enda. Marginen mellom de to er også godt innenfor feilmarginen på sju prosent.

Samme undersøkelse viser at Donald Trump i skrivende stund ligger godt an til å vinne nominasjonskampen i delstaten før valget i 2024. Han har hele 76 prosent oppslutning blant de spurte republikanerne, mens konkurrentene hans Ted Cruz, Mitt Romney og Marco Rubio alle sammen har under tre prosent oppslutning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer