Lars (52) måtte kaste seg ned på bakken

Skudd gikk av inne i den brennende hybelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RISØR/OSLO (Dagbladet.no): - Skarpe skudd gikk av inne i hybelen, og jeg måtte kaste meg ned på bakken. Det var ganske dramatisk, forteller Lars T. Larsen (52) til Dagbladet.no.

Larsen bor selv i blokka i Risør som brant i går, og der en 44-åring ble funnet død i sin egen hybel, etter alt å dømme etter å ha tatt livet av seg selv.

Spesiell sak
Det var et svært spesielt drama som utspilte seg i den lille byen ved Sørlandsporten:

Klokka 18.11 fikk politiet en oppringning fra en mann i 40-åra som fortalte at han lå skadd i en lagerbygning i Risør. Han skulle være skutt i beina av en annen mann, også han i 40-åra.

Like etterpå, klokka 18.18, kom det inn en melding om at det brant i Siris vei 13, bare noen hundre meter fra lagerbygningen. Lars T. Larsen stormet hjemover så snart han fikk høre om brannen i blokka der han bor.

- Jeg kom fram sammen med brannvesenet, før politiet, forteller 52-åringen, som altså måtte ta dekning på grunn av at skudd gikk av inne i huset. Brannvesenet trakk seg midlertidig tilbake på grunn av skuddfaren.

Politiet fant i mellomtida ut at 44-åringen, som var navngitt av skuddofferet som gjerningsmann, bodde i blokka. De la dermed sammen to og to og mistenkte at han hadde noe med brannen å gjøre. De rykket derfor væpnet ut til borettslaget.

Ikke beskutt
Man trodde en stund at brannmannskapene ble beskutt av mannen, men dette viste seg ikke å stemme; skuddene som gikk av, var trolig ammunisjon som gikk av på grunn av brannen - samt det skuddet den avdøde 44-åringen skal ha avfyrt mot seg selv.

Da brannvesenet klokka 19.45 til slutt gikk inn i blokka, fant de liket av mannen inne i hybelen. Det var kulehull flere steder inne.

Politiet er sikre på at 44-åringen - som i likhet med mannen han skal ha skutt er fra Risør -  har tatt livet av seg.

- Vi leter ikke etter noen tredje person, sier politistasjonssjef Holum.

Uten motiv
Foreløpig står politiet uten motiv for skyteepisoden og brannen. Risør-mannen som ble skutt, er hardt skadd i knærne og leggene, men utenfor livsfare, og politiet håper han kan gi svar når det lar seg gjøre å avhøre ham. Han ligger nå på Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Imens fortetter den tekniske og taktiske etterforskningen for fullt i Risør.

- De tekniske etterforskerne har undersøkt åstedet i hele natt, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no i 06.40-tida.

Beboer Lars T. Larsen priser seg lykkelig over at utfallet av brannen ikke ble verre enn det ble.

- Alt fungerte fantastisk bra; brannvarslingssystemet og rømningsveiene fungerte som de skulle, og ingen andre ble skadd, sier 52-åringen.

ÅSTED: Lagerbygningen der den avdøde 44-åringen skal ha skutt sin jevnaldrende kamerat i beina, ligger bare noen hundre meter fra hybelhuset. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
ÅSTED: Lagerbygningen der den avdøde 44-åringen skal ha skutt sin jevnaldrende kamerat i beina, ligger bare noen hundre meter fra hybelhuset. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer