Lars bekreftet Kristins versjon

- Kristins versjon av det som skjedde lille julaften på Orderud gård er den riktige, sa Lars Grønnerød til politibetjent Jarle Utne Reitan etter et møte mellom Lars og Kristin i Drammen i oktober 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to satt da varetektsfengslet i henholdsvis Oslo og Drammen. Under en såkalt fremstilling møtte de to hverandre under oppsikt av to politifolk i Bragernesåsen utenfor Drammen.

Lars og Kristin hadde forbud mot å snakke om saken, men da fremstillingen nesten var over, kom Kristin med et impulsivt utbrudd. Hun bebreidet Lars at hun måtte stå alene med sannheten om det som skjedde lille julaften. I juleselskapet skal det ha blitt avfyrt et skudd inne i stua på Orderud.

Lars svarte ikke, men så taust ned, sa Utne Reitan i vitneboksen på Åråsen torsdag.

Det var i bilen på vei fra Drammen til Oslo at vitnet spurte Lars om han hadde fortalt hele sannheten til sine forsvarere.

Lars Grønnerød innrømmet at han ikke hadde det. Deretter kom han med innrømmelsen om at Kristin snakket sant.

Utne Reitan forklarte at han ble sjokkert, men fant raskt ut at han ikke ville gå videre med saken i bilen. I stedet forsøkte han å få en avtale om et nytt formelt avhør og hjalp også Lars med å få telefonkontakt med sine forsvarere.

Det ble imidlertid ikke noe nytt avhør og Utne Reitan mente det skyldtes den strategi Grønnerød og hans forsvarere var kommet fram til.

Derfor skrev Utne Reitan en såkalt egenrapport om det som var skjedd. I et senere møte med Utne Reitan sa imidlertid Lars at han ville nekte for at han hadde kommet med innrømmelsen om selskapet lille julaften.

Om egenrapporten sa Utne Reitan at det ville vært en tjenesteforsømmelse om han ikke hadde skrevet den.

NTB

BEKREFTET KRISTINS VERSJON: Lars Grønnerød skal ha bekreftet overfor politibetjent Jarle Utne Reitan at Kristins versjon av juleselskapet på Orderud gård er den riktige. Utne skrev en egenrapport om innrømmelsen som Grønnerød senere har trukket.