Lars er rasende

LILLESTRØM (Dagbladet): - Lars la seg i går kveld med god samvittighet, sier hans advokat Morten Kjensli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Grønnerød er rasende på Veronica og Per Orderud, etter at han i går ble funnet skyldig i medvirkning til tre overlagte drap.

Han satt beviselig hjemme i Frognerveien i Oslo, da Anne Orderud Paust og hennes foreldre, Marie og Kristian Orderud, ble skutt.

Forsvarer Morten Kjensli sier til Dagbladet at Grønnerød med styrke mener at ekteparet Orderud sitter med nøkkelen til oppklaringen av trippeldrapet.

Stram i ansiktet

- Lars hevder at hvis Veronica og Per hadde fortalt det de visste om denne saken, hadde han ikke blitt dømt for medvirkning til tre overlagte drap. Han er bitter på de to fra Orderud gård. Sjøl beklager han på det sterkeste at han overleverte sin revolver til ekteparet i påsken i 1999, det våpenet som bevislig ble brukt i kårboligen, sier Kjensli.

Etter at kjennelsen var et faktum i går ettermiddag, forlot Grønnerød rettssalen mellom uniformerte politibetjenter. Han ble ført rett tilbake til et pauserom, som han under hele saken har delt med sine advokater, Kjensli og Steinar Wiik Sørvik.

Grønnerød virket fattet, men stram i ansiktet.

Ventetida i går fra kl. 08.30 og fram til kjennelsen falt brukte han til å drikke kaffe, røyke og lese aviser og tidsskrifter. Han fulgte dessuten skiskytingen fra Holmenkollen direkte på TV-en på rommet.

Dagbladet snakket med Grønnerød ved 12-tida inne på rommet. Han satt da og snakket løst og fast med Kjensli. Lars virket avslappet og optimistisk, til tross for at det var skjebnetimer han gjennomgikk.

Framtida sto på spill.

Men det bar han ikke preg av.

Far og bror

Da kjennelsen falt, var hans far og bror til stede på Åråsen, mens moren ventet hjemme. Etter kjennelsen var Lars sammen med far og bror, mens moren ble informert om utfallet over telefonen.

Kjennelsen var et hardt slag for familien, spesielt for foreldrene.

Grønnerøds bror var den siste som forlot pauserommet, og kort tid etter ble Grønnerød kjørt tilbake til Oslo fengsel, hvor han soner dom for blant annet vinningsforbrytelser. Han ønsket ikke å snakke med medier, slik han hadde lovet på forhånd.

- Det er nå et spørsmål hvordan han vil reagere når det etter hvert begynner å gå opp for ham at han kan få en dom på 21 års fengsel etter påske. Det vet vi foreløpig ikke noe om, sier Kjensli.

- Han er voldsomt bitter på Veronica og Per, fordi de ikke har tatt sitt ansvar, sier forsvareren.

USIKKER: Forsvarer Morten Kjensli sier han er usikker på hvordan Lars Grønnerød vil reagere når det går opp for ham at han risikerer 21 års fengsel.