Lars Erik (18) skulle på fest da han ble drept

Nå er bekjent i 30-årene pågrepet og siktet for det brutale drapet.

SIKRER SPOR: Politiet håper sporsikring vil gi sikker DNA-match med den siktede i Kongsvingerdrapet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SIKRER SPOR: Politiet håper sporsikring vil gi sikker DNA-match med den siktede i Kongsvingerdrapet. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for det brutale drapet på Lars Erik Flem Andersen (18) i Kongsvinger natt til søndag.

Den siktede og den drepte 18-åringen skal ha kjent hverandre, opplyser politiet på en pressekonferanse som pågår nå.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han ble pågrepet i 20.30-tida i går kveld på Kongsvinger politistasjon. Han var der i forbindelse med politiets kartlegging av den dreptes bekjentskapskrets. Da viste etterforskningen at vi hadde skjellig grunn til mistanke, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

- Vi er tidlig i etterforskningen og kan ikke utelukke noe. Heller ikke at flere pågripes, eller at siktelsen frafaller, sier hun.

Går ut med signalement
Samtidig går politiet nå ut med signalementet på den drepte 18-åringen, i håp om at flere vitner som kan ha sett hans bevegelser drapsnatten melder seg.

- Han var 1.64 cm høy og hadde sped kroppsbygning. Glattbarbert hode, og hadde på seg brun hettegenser, svart treningsbukse og hvite og sorte joggesko, sier hun.

Skulle på fest
Flem Andersen skulle på fest sent lørdag kveld, men dukket aldri opp på festen. Det kan ha vært dit han var på vei da han ble drept.

Det forteller venner til lokalavisa Glåmdalen.

- Han skal ha sittet hjemme alene og ble kontaktet og bedt på fest. Så vidt jeg har forstått et eller annet sted på Langeland. På den festen dukket han imidlertid aldri opp, sier en nær venn til avisen.

Har sikret spor
Politiet brukte i går store ressurser på å gå gjennom søppel og store områder rundt boligblokka der den 18 år gamle mannen ble funnet brutalt drept natt til søndag.

Nå venter omfattende undersøkelser. Politiet har, i samarbeid med Kripos, blant annet sikret seg mange sigarettsneiper i området i håp om at de kan knytte et DNA-funn til den siktede.

Hedret familiemedlem
Mange tok også turen til funnstedet i går for å legge ned blomster og en siste hilsen til den drepte 18-åringen. To av dem var to svært nære familiemedlemmer av den drepte.

- Han er dypt savnet. Første prioritet nå må være å oppklare saken, sier til de to familiemedlemmene til Dagbladet.

En gåte
Det framstår som en gåte hva som var foranledningen til drapet, men et kvinnelig vitne har forklart at hun hørte ivrig prat eller diskusjon mellom 18-åringen og en annen person bare minutter før drapet skal ha skjedd. Kvinnen skal ha gjort observasjonen i 00.45-tida. 18-åringen ble funnet om lag klokka 01.20.