Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lars Erik fortalte at det var Schumann

David Toska i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): David Toska forklarte i dag at det var Lars Erik Andersen som fortalte ham at det var Kjell A. Schumann som skjøt og drepte politiførstebetjent Arne Sigve Klungland.

Dette skjedde i løpet av de første dagene etter ranet.

- Når ble du kjent med at det var Schumann, spurte Andersens forsvarer, Harald Stabell.

- Jeg lurer på om det kan ha vært Lars Erik som fortalte meg at det måtte være Schumann når du så hvordan kommandobilen sto.
- Når kom han med meldingen?

- I løpet av de neste dagene da vi snakket om det. Etter hvert som det kom mer informasjon om hvor kommandobilen sto.

Alle visste hvem det var

- Visste alle hvem som hadde skutt Klungland, fortsatte Stabell.

- Ja, det gjorde de.

SKUTT OG DREPT: Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland satt i denne kommandobilen da han ble skutt og drept. Foto: Scanpix
SKUTT OG DREPT: Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland satt i denne kommandobilen da han ble skutt og drept. Foto: Scanpix Vis mer

- Forholdet ditt til Lars Erik Andersen?

- Vi sitter på hver vår avdeling, men jeg håper han bruker soningen til noe positivt. Jeg har ikke noe annet syn på han i dag enn før.

Positivt for saken

David Toska mener at Lars Erik Andersen vil få en vanskelig periode i fengselet, men han er også glad for at det kom fram hvem som hadde skutt Klungland. Andersen var den første til å forklare at det var Schumann som skjøt.

- Jeg syns på en måte det var positivt for saken at det kom fram hvem som hadde skutt. Jeg syns det var modig av ham å gjøre, han kommer til å få store problemer under soning. Jeg fikk spørsmål om hvorfor jeg hadde tatt med en sånn fyr da jeg satt i Drammen. Jeg regner med at han alltid vil føle blikk på seg. Jeg tror en sånn ting vil stjele mye fokus, noe sånt kunne forstyrret meg veldig under studiene. Du blir frosset ut. Det blir sånn du ligger og tenker på før du legger deg mens du i stedet kunne lest bøker eller andre nyttige ting, forklarte Toska.

- ALLE VISSTE AT DET VAR SCHUMANN: David Toska, her med sin forsvarer Øystein Storvik, forklarte seg i retten i dag.