Lars Grønnerød (42): Butikkmann fra beste vest

Lars Grønnerød (42) er nok den eneste av de fire tiltalte i trippeldrapssaken som ikke risikerer å bli gjenkjent på gata: Avisene har stort sett bare trykket tegninger av ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medier har vist bilder av ham bakfra, men ansiktet hans er så langt ikke kommet på trykk. Mens ansiktene til de tre andre siktede er blitt kjent for de fleste, er det nok de færreste som vil kjenne igjen Lars fra tegningene i avisene.

Lars kommer opprinnelig fra et kjøpmannshjem på Snarøya i Bærum. Av barndomsvennene blir han beskrevet som beskjeden og litt naiv. Men etter at han fylte 30 år, mistet han kontakten med mange av sine tidligere venner. Han ble en del av et narkotikamiljøet i Oslo, og havnet på kant med loven.

42-åringen som er eks-kjæresten til medtiltalte Kristin Kirkemo Haukeland, er politiets kanskje viktigste vitne i saken mot ekteparet Orderud. Han var den som først kom med opplysningene som førte til arrestasjonene av ekteparet Orderud. Han har i avhør sagt at det er ekteparet som står bak drapene.

Han har hele tiden hevdet at han ikke har noe med drapene å gjøre. Han syntes at tiden i varetekt var svært tung: -Det er ren tortur, ropte han til pressen under et av fengslingsmøtene i Orderud-saken i fjor sommer.

Da han noen måneder senere kunne tusle ut av fengselet med eiendelene sine i en svart søppelsekk, dro han på byen for å feire løslatelsen med en øl.

Men Lars må uansett belage seg på et nytt opphold bak murene. I august ble han dømt til et års fengsel for en rekke ulike kriminelle forhold. De mest alvorlige forbrytelsene var grovt heleri, oppbevaring og salg av hasj og amfetamin og 11 tilfeller av kjøring uten førerkort. Han er også tidligere dømt for heleri.

Lars Grønnerød har jobbet nesten ti år i farens butikk. Etter at han slapp ut av varetekt, forsøkte han å få ny jobb. Men det viste seg å bli vanskelig, kanskje ikke minst fordi navnet uløselig er knyttet til trippeldrapet. (NTB