Lars Grønnerød arrestert

Oslo-politiet arresterte i går formiddag trippeldrapssiktede Lars Grønnerød (42) ved Oslo Sentralstasjon. Ifølge vitner hevdet 42-åringen at han var politimann og forsøkte å stjele en bil - før han slo og sparket mot tre vektere som til slutt klarte å stoppe ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskere i trippeldrapssaken ble etter kort tid informert om arrestasjonen.

Grønnerød er politiets viktigste kort i etterforskningen mot Per og Veronica Orderud.

- Berserk

Etter det Dagbladet får opplyst, er det sannsynlig at Grønnerød kom til Sentralstasjonen i bil. Ifølge politiet gikk han inn Jernbanegata mellom gamle Østbanehallen og den nye Sentralstasjonen. Der trengte han seg inn på et toalett som brukes av personalet på Flytoget.

Han ble imidlertid oppdaget av en renholdsbetjent, etter å ha vist en oppførsel som blir betegnet som «berserk».

Han rev blant annet ned ei persienne som hang langt oppe på veggen inne på toalettet.

En vekter kom til, og spurte Grønnerød hva han gjorde. 42-åringen skal da ha opptrådt veldig truende og fektet med armene mot vekteren.

- Jeg er politimann

Grønnerød opptrådte på en slik måte at vekteren måtte be om assistanse fra kolleger. Da de kom til, løp Grønnerød ut på sjøsida - og mot en mann som sto ved bilen sin. Grønnerød dyttet bort mannen som sto ved bilen, og satte seg inn, forklarer vitner. Deretter skal han ha uttalt:

- Jeg er politimann, gi meg nøklene. Jeg trenger bilen din øyeblikkelig til et tjenesteoppdrag.

De tre vekterne løp bort til bilen. Vitner forklarer at Grønnerød begynte å slå og sparke mot vekterne, som imidlertid raskt fikk situasjonen under kontroll - og satte håndjern på 42-åringen.

Opptrinnet skjedde rett utenfor politiposten på Oslo S, og han ble deretter kjørt til sentralarresten på Grønland.

- Synd

Grønnerød ble i går kveld avhørt på Politihuset i Oslo. 42-åringen har nektet avhør i trippeldrapssaken siden i fjor høst. Det ble ikke gjort nye framstøt fra politiets side i går kveld.

42-åringens forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, var i går i kontakt med vakthavende adjutant i Oslo-politiet om saken.

- Det er synd at dette skjer med Lars, men jeg skal sjølsagt ikke dømme før alle kort er kommet på bordet. Det som er klart, er at pågripelsen ikke har noe med trippeldrapssaken å gjøre, sier forsvareren.

Han forteller at Lars den seinere tida har forsøkt å skaffe seg en jobb, men uten å lykkes. Dette samtidig med at han har forsøkt å leve et så normalt liv som mulig - med en siktelse for trippeldrap hengende over seg.

jorgen.tangnes@dagbladet.no