Lars Grønnerød er død

Dømt i Orderud-saken. Ble 61 år gammel.

DØD: En av de fire som ble dømt i Orderud-saken, Lars Grønnerød (61), er død. Video: NTB Scanpix / Dagbladet. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av de fire som ble dømt i Orderud-saken, Lars Grønnerød (61), er død.

- Det er forferdelig trist. Jeg har hatt jevnlig kontakt med Lars på telefon og sosiale medier helt fram til nå. Han var en kjernekar. Jeg har likt ham utrolig godt, helt siden vi traff hverandre, sier advokat Steinar Wiik Sørvik, som var Grønnerøds forsvarer under Orderud-rettssaken, til Dagbladet.- Han var en real fyr med fin humor og et stort hjerte, sier advokaten.Dagbladet har vært i kontakt med Grønnerøds familie om denne saken. - Familien bekrefter at Lars er gått bort. Familien er i dyp sorg. Dette er et privat anliggende, og familien håper på forståelse for at man ikke ønsker offentlig oppmerksomhet rundt dette, sier familien i en uttalelse til Dagbladet.

I 2002 ble Grønnerød dømt til 18 års fengsel for medvirkning til drap på Kristian Orderud (80), Marie Orderud (84) og Anne Orderud Paust (47).

I samme sak ble Per Orderud (65) dømt til 21 års fengsel, Veronica Orderud (47) dømt til 21 års fengsel og Kristin Kirkemo (46) dømt til 16 års fengsel for medvirkning til drapene.

Ingen av de fire har noen gang erkjent straffskyld for det de er dømt for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer