Lars Grønnerød forsov seg

OSLO/FROGNER (Dagbladet.no): Kristin Kirkemo Haukeland var den eneste av de fire trippeldrapssiktede som var tilstede da retten ble satt i Frogner grendehus i dag. Per og Veronica Orderud er i skjul på grunn av drapstrusler, mens Lars Grønnerød forsov seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanligvis kjøres Grønnerød til retten av en av sine forsvarere. Men i dag var det ingen «klientkjøring» for 43-åringens forsvarere Steinar Wiik Sørvik og Morten Kjensli. Etter det Dagbladet.no erfarer oppnådde rett og slett ikke forsvarerne kontakt med sin klient.

Dermed så det ut til å bli glissent på tiltalebenken i Frogner grendehus i dag, helt til Lars Grønnerød vandret inn - over en time forsinket.

– Jeg er fryktelig lei meg, men det er vel slikt som kan skje med alle, sier Grønnerød til Nettavisen.

Natt til fredag ringte en ukjent kvinne inn drapstrusler mot Per og Veronica Orderud til Telenors nummeropplysning 180.

Paret har ikke bedt om politibeskyttelse, men gikk søndag i dekning på ukjent sted sammen med privatetterforsker Harald Olsen. De møter derfor ikke i retten i dag, men det er ventet at de stiller i morgen. Olsen var egentlig stevnet som vitne, men vitnemålet blir nå sannsynligvis utsatt.

Blant vitnene som møter i dag er Jørg Mørland, sjef for rettstoksikologisk institutt, et «karaktervitne» for Lars Grønnerød, og en av Grønnerøds venner som skal vitne om hva Kristin Kirkemo Haukeland har sagt i forbindelse med drapene.

FORSOV SEG: Lars Grønnerød dukket ikke opp da retten ble satt i Frogner Grendehus i dag.