Lars Grønnerød satt fri

Etter seks uker i varetekt, kunne Lars Grønnerød i dag reise hjem til sine foreldre på Snarøya i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter seks uker med fengselsmat var det hjortestek hjemme hos foreldrene som ventet Lars Grønnerød da han reiste fra Nes herredsrett og hovedforhandlinger i Orderud-saken fredag ettermiddag.

Selv ville 43-åringen ikke gi noen kommentarer om hva han skal bruke sin nyvunne frihet til, men hans advokat, Morten Kjensli, forteller at det er hjemmelaget mat som er det første som står på programmet.

- Jeg er også bedt hjem til foreldrene hans på hjortestek, men jeg kan ikke komme da jeg er bedt til svigermor, fortalte en blid forsvarer til NTB.

Pusse båt

Lars Grønnerød har tilbrakt de seks siste ukene bak fengselsmurene etter at han fredag 6. april ble varetektsfengslet for en narkotikasak. I Orderud-sakens to første uker har han dermed pendlet mellom avdeling B på Oslo kretsfengsel og Frogner grendehus.

Ved rettens slutt fredag var 43-åringen imidlertid en fri mann. Politifolkene som har passet på ham dro hjem til sitt, og Grønnerød dro hjem til foreldrene på Snarøya.

- Der skal han bli de kommende dagene. Fridagene skal blant annet brukes til å pusse på farens båt, forteller Kjensli.

Skyr ilden

Det er en kjent sak at Grønnerød har slitt med narkotikaproblemer. Kjensli medgir overfor NTB at han er veldig glad for at hans klient har vært ute av rusmiljøet de siste seks ukene, og at han regner med at alt nå går bra.

Verken Kjensli eller medforsvarer Steinar Wiik Sørvik har laget noe opplegg som skal holde han rusfri de kommende dagene.

- Det går nok bra. Brent barn skyr ilden, vet du, svarer Kjensli.

- En del tid må han dessuten tilbringe sammen med meg for å være best forberedt til rettssaken starter igjen, forsetter advokaten.

Spesiell situasjon

Både Kjensli og hans klient er forberedt på harde tak når Grønne rød inntar vitneboksen en gang i neste uke. De venter et råkjør fra de øvrige advokatene. De vil trolig gjøre alt de kan for å rive oslomannens troverdighet totalt i stykker.

- Min klient er nok i en helt spesiell posisjon. Han er direkte knyttet opp mot to gjenstander som har stor betydning for saken. Den ene har vært brukt i forbindelse med drapene, og den andre kan også ha vært brukt, sier Kjensli og sikter konkret til to våpen som knyttes til Lars Grønnerød.

(NTB)

SATT FRI: Etter seks uker i varetekt, ble Lars Grønnerød i dag satt fri.