Lars Grønnerød: Snakk med advokaten

Riksadvokaten har tatt ut trippeldraps-tiltalte mot Per og Verionica Orderud, Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland. -Snakk med advokaten min, sier Grønnerød til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grønnerød befant seg i leiligheten sin da vi oppsøkte ham på Frogner i formiddag. Han svarte på intercomen, men ville ikke uttale seg om tiltalen.

-Vil du ikke uttle deg om vendingen saken har tatt?

-Nei, nei, kontakt advokaten min, svarte Grønnerød.

Ikke attentat-tiltalt

I dag kom beskjeden som de fire siktede i Orderud-saken har fryktet: Riksadvokaten har valgt å ta ut tiltale for overlagt drap mot alle fire. Per Orderud, Veronica Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød blir alle tiltalt for drapene på Orderud-gård i 1999. Utviklingen er ikke uventet.

Ingen av de fire blir tiltalt for de to attentatforsøkene som fant sted mot Per Paust og Anne Orderud Paust. Riksadvokaten har ikke funnet beviser for at noen av de tiltalte hadde noe å gjøre med attentatene.

Drapene skjedde 3. mai 1999. Marie (84) og Kristian (81) Orderud og deres datter Anne Orderud Paust (47) blie funnet drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum, alle truffet av flere skudd.

14.juni samme år siktes Per Kristian Orderud, Marie og Pers sønn, for drap eller medvirkning til overlagt drap. Hans kone Veronica, hennes halvsøster Kristin Kirkemoe Haukeland og Kristins tidligere samboer siktes for det samme.

I dag, ett og et halvt år senere tar riksadvokaten ut tiltale for overlagt drap mot alle fire.

Berammet

Nes herredsrett har på forhånd satt av tid fra tirsdag 17. april og ni uker fremover, skriver Aftenposten.

Advokatene Cato Schiøtz og Frode Sulland, forsvarere for henholdsvis Per Kristian og Veronica Orderud, sendte tidligere hver sitt brev til riksadvokaten.

Der ber begge om ytterligere etterforskning. Sulland mente at 15-16 vitner måtte avhøres, samtidig med mer utfyllende avhør av flere andre vitner.

Schiøtz støttet fullt ut kravet om ytterligere etterforskning.

Dette kravet ble i dag avslått. Riksadvokaten har tatt ut siktelse for overlagt drap mot alle fire.

TILTALES: Lars Grønnerød ville ikke snakke med Dagbladet.no i formiddag.