Lars Ivar Randen er død

Tidligere Ekofiskarbeider tapte mot kreften i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Den 54 år gamle tidligere oljearbeideren fra Egersund var akkurat ferdig med tre års knalltøff kreftbehandling, da blodkreftsykdommen slo til på nytt like over jul. I går morges døde han på sykehus i Stavanger.

Dagbladet.no har gjennom en rekke artikler fulgt Lars Ivar Randens og kollegenes kamp for å få helsesituasjonen godkjent som yrkesskade.

Randen jobbet mesteparten av tida i turbinavdelingen på Ekofisk som hadde hovedkontor ved Ekofisktanken, en gigantisk lagringstank for råolje.

- Jeg blødde ofte neseblod og hadde blødninger fra tannkjøttet under arbeid med gasskompressorene, har han tidligere fortalt Dagbladet.no.

Lars Ivar Randen var blant de over hundre tidligere Ekofiskarbeiderne som har organisert seg i den nyopprettede foreningen ALF Offshore, en egen underavdeling av Arbeidsmiljøskaddes landsforening (ALF).

Skadegruppa mener at helseproblemene kan relateres til kjemisk eksponering på oljeplattformer i Nordsjøen.

Dagbladet.no har tidligere avslørt at ConocoPhillips, oljeselskapet som opererer Ekofiskfeltet i Nordsjøen, sitter på eksponeringsinformasjon som selskapet ikke har gitt til arbeidsmedisinerne som utreder de syke oljearbeiderne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer