Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lars-Jacob Krogh er død

Tidligere NRK-medarbeider ble 71 år gammel.

AUDIENS PÅ SLOTTET: i 2008 fikk  Lars-Jacob Krogh Kongens Fortjenstmedalje i gull. Her hilser han på kong Harald uten mottakelsen på Slottet.   
Arkivfoto: SCANPIX
AUDIENS PÅ SLOTTET: i 2008 fikk Lars-Jacob Krogh Kongens Fortjenstmedalje i gull. Her hilser han på kong Harald uten mottakelsen på Slottet. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tidligere NRK-profil Lars-Jacob Krogh er død, 71 år gammel. Dette etter lang tids sykdom, melder NRK.

Krogh har blant annet jobbet med Dagsnytt, Dagsnytt 18 og Dagsrevyen. Han startet som nyhetsreporter i NRK i 1965, og i 2008 ble han tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull for lang og tro tjeneste.

Han har jobbet med både nyheter og sport, og løp blant annet en av etappene med OL-ilden i forbindelse med Vinter-OL på Lillehammer i 1994. Særlig huskes han kanskje for sin innsats som programleder under EF-folkeavstemningen i 1972.

Forutenom å ha jobbet i NRK, var han også i sin aktive journalistkarriere ansatt i TV Norge. Der hadde han sitt eget tv-show kalt «LJK».

Han har de senere årene vært bosatt i Kongsvinger, der han var redaktør for Radio Kongsvinger. Han har også vært innom reklameyrket gjennom sin stilling som redaktør i næringslivets reklamebyrå Executive Channel.

Sammen med diskoskasteren Steffi Koth fikk han tre døtre, Bodil Koht Krogh, Hanna Koht Krogh og Ellen Koht Krogh. Førstnevnte er eliteseriespiller i håndball. Lars-Jacob Krogh var selv en meget habil spydkaster, og representerte University of Oxford da han var student.

Han har også studert ved Universitetet i Oslo og Collège d'Europe i Brugge.

Foruten å få Kongens Fortjenstmedalje i gull, har han også blitt tildelt Storkors av Hans Majestet Den Gyldne Gris i 2004 og var president i Stortingets Presselosje mellom 1975 og 1977.


VÆRT SYK: Lars-Jacob Krogh døde etter lang tids sykdom. Foto: SCANPIX
VÆRT SYK: Lars-Jacob Krogh døde etter lang tids sykdom. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!