Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lars Lillos nyfrelste countrygutter

ENNINGDALEN (Dagbladet): En gang i tida var de Lillos tøffe i pyjamas. Men det var før de oppdaget cowboyhattene og skinnfrakkene. I går inntok Frogner-rockerne countryfestivalen Down On The Farm i full villvest-mundur. - Vi er nok et litt annerledes countryband, sier Lars Lillo Stenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et drøyt tiår har de vært Rocke-Norges største antihelter. Tøffe i pyjamas og tøffe i alle mulige andre nerde-plagg. Men aldri tøffe på ordentlig.

Under helgas store countryfestival utenfor Halden klarte imidlertid Dagbladet å lokke fram den barske cowboyen i Lars Lillo og de tre andre guttene.

- Kanskje det er en barsk countrymann jeg egentlig er, sukker Lars Fredrik Beckstrøm.

- Pisk, lærhatt og støvfrakk er jo rimelig barskt? sier han halvt spørrende i retning Lars Lillo.

Konverterte

Det nyfrelste countryorkesterets leder kan imidlertid styre sin begeistring for den nye imagen. Men spille på Down On The Farm synes likevel Lillo Stenberg er stas.

- Ser på det som en æresbevisning å bli invitert ned hit, sier han.

I sin begrunnelse for å invitere de Lillos som eneste ikke-countryrelaterte band til festivalen, sier arrangørene at de ser på Lars Lillo Stenberg som den kanskje aller største singer-songwriteren her til lands, og at de Lillos slik sett passer ypperlig inn i deres profil.

Andre igjen vil ha det til at årets Down On The Farm trengte et litt stjernespekket navn innimellom alle de ukjente rootsnavnene fra statene.

Nordmenn

Country & western har aldri preget de Lillos i særlig stor grad, men medlemmene i bandet er ikke ukjente med sjangeren.

- Da jeg var 15 hørte jeg en del på Eagles, Byrds og Stills, Nash & Young. De har jo mye country i seg, påpeker Beckstrøm.

- Også Beatles og Stones da - gode countryband det, humrer Lillo Stenberg. På spørsmål om han har et nært forhold til den kulturen countrymusikken representerer, svarer Lars Lillo på sedvanlig underfundig vis:

- Vi er jo nordmenn, før han utdyper:

- Country og blues er blitt norsk folkemusikk.

Countryversjoner

Tidligere har de Lillos moret seg stort med å spille countryversjoner av egne låter på lydsjekk.

Med begge beina godt plassert i countryfarmens høy er det imidlertid ikke like lett å spøke med slikt. Dermed ble de fotside frakkene og cowboyhattene lagt igjen i garderoben før konserten i går kveld.

Etter trekvart år med konsertvirksomhet går de Lillos nå en rolig periode i møte. Sommersingelen «Tusen smil» er i salg rundt sankthanstider. Deretter skal Lars Lillo se sin store sol og far, Neil Young, på Kalvøya og i Roskilde. Og så blir det pause fram til neste sommer, eller noe der omkring.