Lars mener Per er hovedmannen

Lars Grønnerød tror Per Orderud er hjernen bak drapene på sin nærmeste familie. Tydelig sliten ble Per Orderud lagt inn på sykehus i går kveld etter en akutt mental reaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ut fra min kunnskap om saken er han hovedansvarlig, mener Grønnerød. Han kan ikke se for seg at Veronica skal ha hatt noen lederrolle i drapsplanleggingen, forteller han til VG i et eksklusivt intervju.

- Ville aldri bidratt

Den drapsdømte Lars Grønnerød forteller at han ønsket å se Per Orderud inn i øynene da kjennelsen ble lest opp i rettslokalene på Åråsen stadion i Lillestrøm torsdag kveld. Det fikk han ikke. Verken Per eller kona Veronica Orderud orket å være til stede da juryen leste opp kjennelsen.

Lars Grønnerød hevder han ikke visste noe om drpaplanleggingen eller drapene.

- Jeg er blitt holdt utenfor av de tre andre. Hadde jeg visst det jeg vet i dag, ville jeg aldri ha bidratt med noe som helst, hevder han.

Kristin ville ha hevn

Det var først og fremst eks-kjæresten Kristin Kirkemo Haukelands forklaring om juleselskapet som gjorde at Grønnerød ble omfattet av tiltalen. Han mener hun hevner seg fordi hans forklaringer tidlig i saken stilte henne i det dårlig lys:

- Dermed ville hun ramme meg, og lyver meg inn i saken.

Imens har Per Orderud reagert voldsomt på kjennelsen. I 17.30-tida i går ble den drapsdømte 47-åringen fraktet ut av cella si på Ullersmo landsfengsel, og ble kl 18.10 innlagt på Ahus (tidligere Sentralsykehuset i Akershus).

Måtte til sykehus

Avgjørelsen om innleggelse ble tatt etter at Per Orderuds egen psykiater Petter Holmesland hadde undersøkt ham.

- Han har fått en akutt mental reaksjon på kjennelsen. Holmeslands konklusjon var at den eneste måten Per Orderud kunne få hjelp på, var på sykehus, sier privatetterforsker Harald Olsen til VG.

Seint i går kveld var det ikke kjent hvor lenge Per Orderud ville bli liggende på Ahus.