Lars Monsen etter omstridt behandling i Tyskland: - Det virker som om jeg er borrelia-fri

- Eksperimentell medisin, mener norsk borreliaekspert.

BEHANDLET: Lars Monsen sier han tror borrelian er borte etter langvarig antibiotikabehandling i Tyskland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BEHANDLET: Lars Monsen sier han tror borrelian er borte etter langvarig antibiotikabehandling i Tyskland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden ble programleder og hundekjører Lars Monsen kronisk syk etter et flåttbitt. Monsen gikk til behandling hos den omstride norske legen Rolf Luneng ved Norsk Borreliosesenter. I september i fjor ble senteret stengt da Luneng ble fratatt legeautorisasjonen. Luneng hadde trosset advarsler om å bruke store antibiotikadoser i sin behandling. En behandling Lars Monsen benyttet seg av.

Da senteret ble stengt, valgte Lars Monsen å fortsette med langvarig antibiotikabehandling i Tyskland.

- På rett kurs I et nytt innlegg på sin hjemmeside, skriver Monsen at behandlingen har gjort han betraktelig bedre, og at han er på rett kurs med både hundekjøringa og helsa.

 - Luneng fikk bort det meste av borreliaen, den tyske legen fullførte det, nå kan det virke som om jeg er borreliafri. Likevel vet jeg at disse bakteriene er mestere i å gjemme seg i cysteform, og trolig er det andre infeksjoner som definivt hemmer meg, skriver Monsen på bloggen.

Monsen skriver videre at han håper Luneng får behandle flåttpasienter igjen.

- Slik det er nå tortureres norske borgere, ikke minst små barn, i et daglig smertehelvete som alt for ofte ender med et forferdelig liv eller i verste fall døden, skriver Monsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.