Lars Monsen stoppet av snøstorm

Det er nå satt i gang leteaksjon etter flere av hundespannene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stort snøfall gjorde det svært vanskelig for flere hundesledekjørere i Femundløpet søndag kveld. En av dem var eventyreren Lars Monsen, som sammen med flere andre ikke hadde noe annet valg enn å slå leir langs løypen.

– Det ble mørkt, og det var mye snø og dårlig vær. De fant ut at det mest fornuftige var å slå leir, sier Per Tore Holgersen i arrangørstaben til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Leteaksjon

Politiet har imidlertid satt i gang leteaksjon etter flere hundespann, som de ikke har fått kontakt med.

– Det er tre hundespann som er savnet vest for Savalen. I tillegg er det flere hundespann som arrangørene ikke har fått kontakt med mellom Tynset og Røros, sier informasjonskonsulent Kari Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt.

Sju snøscooterpatruljer, 17 personer fra Røde Kors og Fredsgruppeinnsatsgruppen – som er en del av Sivilforsvaret – og representanter fra arrangørene er ute og leter. Årsaken til at hundespannene ble meldt savnet var at det mandag morgen var flere timer siden de skulle ha vært innom sjekkpunkt langs løypen.

Normalt hviler hundesledeførerne på de forskjellige sjekkpunktene, men deltakerne har også med seg utstyr til å overnatte i naturen.

– Det er ingen fare for de som ble innesnødd nå. De har med seg både telt og sovepose og annet utstyr. Det ble rett og slett for mye snø å komme seg fram i, og de valgte å stoppe, sier Kjetil Klokkervold i Femundløpets Venner.

Nye spor

Mandag morgen var flere snøscootere på vei mot Monsen og co.

– Løpsledelsen må kjøre opp nye spor til dem, ettersom det opprinnelige er helt nedsnødd. Vi har snakket med dem på telefon, og de er ved godt mot alle mann, sier Holgersen.

De første deltakerne i hundesledeløpet med start og mål i Røros er ventet inn mandag. I den minste klassen med en løype på 428 kilometer leder Jorg Bungdgard, mens Norges håp under årets Iditarod Bjørnar Andersen leder den største klassen hvor de gjennomfører hele 678 kilometer. Fjorårets Iditaord-vinner Robert Sørlie var sjettemann i på sjekkpunkt seks. (ANB)

<B>LETEAKSJON:</B>Lars Monsen slo leir i fjellet da han ble stoppet av snøværet i helgen.