Lars Monsens krasse innlegg om sauebonden som skjøt hund skaper voldsomt engasjement

- Er det akseptabelt å ha det på denne måten?

SKAPER ENGASJEMENT: Lars Monsens Facebook-innlegg, skaper mye engasjement. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SKAPER ENGASJEMENT: Lars Monsens Facebook-innlegg, skaper mye engasjement. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rogalands Avis og flere andre medier skrev i går om border collien Tønes (13 mnd.) som ble skutt og drept av en sauebonde på Hellestø i Rogaland.

Saken har vakt enormt engasjement på sosiale medier, og en av de som har latt seg provosere, er eventyrer og hundekjører Lars Monsen.

I et innlegg på sin offentlige Facebook-side, som i løpet av bare en halvtime var delt neste tusen ganger og likt over 5000 ganger, går han kraftig ut mot bonden som skjøt hunden, og den norske sauenæringa.

«En sauebonde har gjort det igjen. Skutt en hund, attpåtil rett foran eieren, som står tilbake i dyp sorg og sjokk. Er det på tide å ta en grundig evaluering av hele sauenæringa slik den er i Norge idag?» skriver Monsen i innlegget.

I innlegget går han også langt i kritikken mot at sauer får gå fritt i en rekke terrenger og området, og mener samtidig at hundeeieren får alt ansvaret ved hendelser mellom hund og sau:

«Er det greit å trekke på skuldrene og si at, tja, det har jo vært sånn lenge så da må vi fortsette med det - og vi må jo ha sauekjøtt i gryta? Må vi virkelig det for en hver pris? Kort sagt, er det akseptabelt å ha det på denne måten?» skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.