Lars Monsens krasse innlegg om sauebonden som skjøt hund skaper voldsomt engasjement

- Er det akseptabelt å ha det på denne måten?

SKAPER ENGASJEMENT: Lars Monsens Facebook-innlegg, skaper mye engasjement. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SKAPER ENGASJEMENT: Lars Monsens Facebook-innlegg, skaper mye engasjement. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rogalands Avis og flere andre medier skrev i går om border collien Tønes (13 mnd.) som ble skutt og drept av en sauebonde på Hellestø i Rogaland.

Saken har vakt enormt engasjement på sosiale medier, og en av de som har latt seg provosere, er eventyrer og hundekjører Lars Monsen.

I et innlegg på sin offentlige Facebook-side, som i løpet av bare en halvtime var delt neste tusen ganger og likt over 5000 ganger, går han kraftig ut mot bonden som skjøt hunden, og den norske sauenæringa.

«En sauebonde har gjort det igjen. Skutt en hund, attpåtil rett foran eieren, som står tilbake i dyp sorg og sjokk. Er det på tide å ta en grundig evaluering av hele sauenæringa slik den er i Norge idag?» skriver Monsen i innlegget.

I innlegget går han også langt i kritikken mot at sauer får gå fritt i en rekke terrenger og området, og mener samtidig at hundeeieren får alt ansvaret ved hendelser mellom hund og sau:

«Er det greit å trekke på skuldrene og si at, tja, det har jo vært sånn lenge så da må vi fortsette med det - og vi må jo ha sauekjøtt i gryta? Må vi virkelig det for en hver pris? Kort sagt, er det akseptabelt å ha det på denne måten?» skriver han.

Bonden innrømmet å ha skutt hunden og sa samtidig at hunden jaget sauene hans. På tross av det genrelle båndtvanget, gikk ikke hunden i bånd, skriver RA.

- Jeg skulle fiske og parkerte i nærheten. Vi gikk på fjellet og så sauene. Hunden gikk like ved siden av meg og var helt uinteressert i dem. Så kom bonden kjørende nedover på en firehjuling. Han drar opp haglen og skyter Tønes først i låret og så i magen, sier Stangeland til Rogalands Avis.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Lars Monsen.