Lars Morten (34) nekter å være arbeidsledig - la ut jobbsøknad på Facebook

NAV: - Kan skille seg ut, men også framstå som useriøst.

SØKER JOBB PÅ FACEBOOK: Lars Morten Herheim (34) står uten jobb i september. Det ville han gjøre noe med. Foto: Privat
SØKER JOBB PÅ FACEBOOK: Lars Morten Herheim (34) står uten jobb i september. Det ville han gjøre noe med. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha snakket med bekjente som har mistet jobbene sine, og hørt rykter om et vanskelig arbeidsmarked, bestemte Lars Morten Herheim (34) seg for å ta grep.

- Jeg tenkte jeg skulle ta en råsjanse, og prøve meg på noe nytt og annerledes, sier han til Dagbladet.

Herheim la derfor ut en jobbsøknad på Facebook, med et bilde av seg selv der han holder en plakat i hendene, med påskriften:

«Kokekyndig. Styrmann. Kjent på kysten. Har gode referanser.»

- Har tatt fullstendig av I løpet av de to døgnene innlegget har ligget ute på det sosiale mediet, har det blitt delt over 1700 ganger.

- Det har tatt helt fullstendig av. Det har gått over all forventning, sier han.

Herheim er fra Os utenfor Bergen, men bor i Tønsberg. Han jobber nå på Hurtigruten, men er ferdig der i september.

Han forteller at annonsen allerede har betalt seg.

- Jeg har fått flere jobbtilbud som kokk, siden jeg også har kokkefagbrev. Men jeg håper jeg skal få et tilbud som styrmann, det er det jeg har mest lyst til, sier han, og legger til:

- Markedet er veldig presset nå, det er ikke mange ledige stillinger. Jeg håper bare på at det da er positivt å skille seg ut.

Ser på alle muligheter Men selv om han helst vil være styrmann, kan han også godt jobbe som kokk.

- Jeg har to barn, og er avhengig av å ha inntekt, så jeg ser på alle mulighetene jeg har, sier han.

Lars Morten Herheim er ikke den første som har tatt i bruk alternative metoder for å søke jobb. Et eksempel er amerikanske Elski Felson, som søkte på jobb hos app-giganten Snapchat nettopp via Snapchat.

Han sa likevel til Dagbladet i etterkant at han ikke ville anbefale andre å gjøre det samme.

Kan skille seg ut NAV Jobblyst, som har ei Facebook-side der man kan stille spørsmål om jobb, ser en økende trend i bruk av kreative søknader gjennom sosiale medier, noe de tror det vil bli mer av i framtida.

- Facebook kan være et flott sted å presentere CV-en sin, med mulighet til å bli eksponert for mange arbeidsgivere. Det er en hard kamp om jobbene og da er det ekstra viktig å kunne skille seg ut i mengden, sier Malin Høgvoll rådgiver ved NAV Jobblyst til Dagbladet.

Kan oppfattes useriøst Høgvoll mener slike kreative søknader kan spre seg raskt, og at de ofte får en stor rekkevidde. Men de kan også ha ei hake ved seg:

- Samtidig vet vi at mange stillinger ikke lyses ut i det offentlige og dette kan være en måte å finne de skjulte jobbene på. NAV Jobblyst minner likevel om at noen arbeidsgivere kan oppfatte en slik søknad som useriøs, og derfor er det viktig å tenke over hvilken type jobb du er ute etter, sier Høgvoll.

- Husk også på at selv om du søker på en utradisjonell måte bør søknaden være oversiktlig, lettlest, kortfattet, troverdig og personlig, informerer Høgvoll om. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer