Lars og Jonas utagerer og skader seg selv. I bydel Bjerke i Oslo får de ikke den omsorgen de trenger

- Guttene våre har tatt stor skade av å bo i Villa Eik.

UTAGERER OG SKADER SEG SELV: Lars og Jonas har alvorlig autisme og bor i omsorgsboligen Villa Eik i bydel Bjerke i Oslo. Tilsynsmyndigheter mener omsorgstilbudet er uforsvarlig. Foto: Privat
UTAGERER OG SKADER SEG SELV: Lars og Jonas har alvorlig autisme og bor i omsorgsboligen Villa Eik i bydel Bjerke i Oslo. Tilsynsmyndigheter mener omsorgstilbudet er uforsvarlig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har den siste tida fulgt saken om fostermor Gro Mikalsen som nå er skilt fra sin fostersønn (15) med autisme og Downs syndrom som nå er flyttet til en institusjon i bydel Bjerke i Oslo.

Mikalsen hevder at barneverntjenesten i bydel Bjerke har for dårlig forståelse av hva guttens dobbeltdiagnose innebærer med tanke på hans omsorgsbehov.

Hun er langt fra den eneste som mener at bydel Bjerke ikke forstår seg på hvilken omsorg personer med alvorlig autisme må ha.

Utagering og selvskading - Guttene våre har tatt stor skade av å bo i omsorgsboligen Villa Eik i bydel Bjerke. Episoder med bruk av tvang, utagering og alvorlig selvskading har eskalert de siste fem åra, sier mor og hjelpeverge Eva Alexandra Fürst til Dagbladet.

Sønnen hennes, Jonas, flyttet inn på Villa Eik da han var 15 år gammel i 2007. Dagbladet har sett dokumentasjon for at episoder med tvang, utagering og selvskading har funnet sted.

I brev til bydel Bjerke 14. oktober 2015 skriver Fylkesmannen i Oslo og Akershus om påleggene bydelen har fått fra Statens helsetilsyn og bydelens oppfølging av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer