Lars spurte om noen kunne drepe

En av Lars Grønnerøds beste venner fortalte i politiavhør at Grønnerød høsten 1998 spurte om han visste om folk som kunne påta seg å drepe for 500.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I retten tirsdag sa vitnet Tom Andersgård at han måtte ha vært helt på jordet og at forklaringen hans til politiet var helt feil. Åpenbart ille berørt over sin velmente, men totalt misforståtte politiforklaring, forsøkte Andersgård å skylde på at han hadde lest om dette i avisene.

Ble «svimmel»Han ble imidlertid «litt svimmel» da aktor, Jørn Maurud, kunne fortelle at det ikke hadde stått noe slikt i avisene da Andersgård avga sin politiforklaring. Vitnet har i sine politiforklaringer fortalt at Grønnerød spurte om han kjente til noen som kunne påta seg å drepe mot en betaling på en halv million kroner, eller en eiendom.

Han oppga også at det var en person, Per Orderud, som var i ferd med å bli umyndiggjort av familien. Han ville miste alt, skal Grønnerød ha sagt. Vitnet har til politiet også forklart at Per Orderud hadde en søster som hadde «noe på han», og som derfor ville sørge for at han ikke fikk gården.

Husker ikke

Vitnet har også forklart at Lars Grønnerød spurte om han kunne skaffe to uzier-maskinpistoler med lyddemper, men at det ikke lyktes. Maskinpistolene skulle etter vitnets politiforklaring benyttes for samme formål. Drapene måtte være rå og grisete og se groteske ut, har vitnet sagt i politiforklaringen like etter at Grønnerød ble varetektsfengslet.

I retten tirsdag kunne han ikke huske noe som helst, men han understreket likevel at det ikke var Grønnerød som ba om våpnene. Utover det mente vitnet at alt han hadde fortalt politiet var «helt gæernt», men han kunne ikke gi noen grunn for hvorfor han har uttalt seg slik.

Selv om vitnet virket minst like lite stabil som de øvrige fra miljøet rundt Grønnerød er hans politiforklaringer meget problematiske for Lars Grønnerød, som har nektet ethvert kjennska p til drapsplanlegging.

SKAL HA SPURT OM NOEN KUNNE DREPE: En av Grønnerøds venner hevder at Lars skal ha spurt om noen kunne drepe for 500 000 kroner.