- Lars vet svaret

Forsvarer Heidi Ysen mener hemmelighetene bak trippeldrapene ligger hos Lars Grønnerød. Veronica beskrev hun som snill og normal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarer Heidi Ysen la i sin prosedyre stor vekt på at hun mener Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland har motiv for å lyve om hva som har skjedd i forkant av trippeldrapene på Orderud gård.

- Det er hos Lars Grønnerød hemmelighetene ligger, ikke hos Per og Veronica, sa Veronica Orderuds forsvarer, Heidi Ysen.

I likhet med Per Orderuds forsvarer Harald Stabell viste hun til at Lars Grønnerød er knyttet til magasinet som ble funnet i hans leilighet på Frogner, samt revolveren kalt «Lillegutt».

- Både Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland har motiv for å forklare seg uriktig. Grønnerød på grunn magasinet og kaliber 38-revolveren. Kirkemo Haukeland på grunn av kjøp av våpen, sa Ysen.

Stabell mente at det er uhyre dristig av aktoratet å satse på Kristin Kirkemo Haukeland som hovedvitne.

- Både vitner som kjenner henne meget godt og vitner som kjenner henne mindre godt har entydig forklart at hun lyver, er vanskelig å stole på, at hun er lystløgner, at hun kan skifte personlighet på kommando, sa Stabell.

Han mente også at det er kommet fram at hun hadde levd i «sus og dus».

- Det er uhyre dristig av aktoratet å satse på henne som hovedpilar. Det kan ikke være riktig, mente Stabell.

- Snill og normal

Ysen ønsket å tegne et bilde av Veronica Orderud som en snill, normal, blid og oppegående jente i sin prosedyre.

- Jeg mener det er oppstått en myte om Veronica. Den må dere ikke ta hensyn til. Hun har ingen personlighetsforstyrrelser, ingen antisosiale trekk og heller ingen psykopatiske trekk. Så får dere prøve å dytte henne inn i denne saken, sa Ysen til juryen i Eidsivating lagmannsrett.

Hun kom også inn på vitneprov som hun anså kanskje ikke var så heldige for Veronica.

- Hun slo en dame med rive, hun eller Per skal ha forsøkt å unndra noe skatt, hun skal hatt stevnemøte med en tidligere kjæreste, men kan dette være episoder som har betydning i en drapssak, spurte Ysen.

Forsvareren sa så:

- Vi alle, i hvert fall jeg, har episoder som ikke tåler dagens lys, og hvis dette er alt man kommer opp med, er det ikke stort, mente Ysen.

Hun mente også at Per Orderuds forsvarere vrir på saken når de antyder at Veronica er manipulerende og sterk, mens Per er lojal overfor sin kone.

- Det er jo ikke Per som mener at han har en dårlig sak, det er hans forsvarere, sa Ysen.

(NTB)

SNILL OG NORMAL: Forsvarer Heidi Ysen mener Lars Grønnerød vet mer enn han vil ut med. Per og Veronica er uskyldige framholdt hun i dag.