Larvik: Vil holde siktet i varetekt

LARVIK (NTB): Politiet vil be om forlenget varetekt av den 54 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Kristin Juel Johannessen (12).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 54 år gamle mannen ble fredag 13. august varetektsfengslet for to uker. Førstkommende fredag er de to ukene omme, men politiinspektør Tove Nissen-Sollie ved Larvik politikammer kunne allerede mandag fortelle at politiet vil be om forlenget varetekt. Rettsmøtet blir trolig førstkommende fredag.

Godt mot

54-åringen har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

- Han er ved godt mot, og føler seg sikker på at han blir løslatt når varetektsfengslingen utløper fredag, sier mannens forsvarer, Jonny Sveen.

54-åringen har sittet i lange avhør i helgen, men ble ikke avhørt mandag.

- Det har ikke kommet fram noe nytt under disse avhørene, sier Sveen. Han sier politiet ikke har lagt fram bevis som kan knytte 54-åringen til drapet.

- Vi får inn stadig nye opplysninger, men vi har ikke funnet noe konkret som styrker mistanken mot 54-åringen, sier Nissen-Sollie.

Moped

Politiet ba om fire ukers varetekt for 54-åringen, men fikk bare to. Det var et klart signal om at politiets beviser ikke er sterke.

Et av politiets sterkeste vitneutsagn kommer fra 54-åringens 80 år gamle mor. Hun hevder at sønnen har betrodd henne at han kjørte ned og drepte en jente med mopeden sin. 54-åringen benekter dette på det sterkeste, og sier at moren bare rører. Mannens forsvarer mener at moren er så svekket av alderdom at hennes vitneutsagn ikke kan tillegges særlig vekt.

54-åringen innrømmer at han har vært på tur i nærheten av drapsåstedet med crossykkelen sin, men ikke på det stedet i det aktuelle tidsrommet.

Selv om politiet har pågrepet mannen de mener drepte 12 år gamle Kristin Juel Johannessen, har de etterlyst fire andre personer som ble observert i nærheten av åstedet drapskvelden. Ingen av disse fire er identifisert.