Larvikpolitiet tok 10-20 hårprøver

Politiet i Larvik vet fortsatt ikke hvem den etterlyste mopedmannen er. I jakten på Kristin Juel Johannessens (12) drapsmann har politiet tatt hårprøver av mellom 10 til 20 personer. Disse har ikke alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ingen konkrete mistenkte i denne saken, sier Tove Nissen-Sollie ved Larvik-politiet til Dagbladet: på nettet.

Hårprøvene er tatt fordi personene ikke har et klart alibi drapskvelden.

Holder tett

Politiet er fortsatt meget tilbakeholden med opplysninger om hvilken skjebne Kristin fikk.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinske institutt i Oslo var ferdig for to dager siden, men etterforskningsledelsen holder kortene meget tett til brystet om hva den inneholdt.

- Dette er ting vi må konfrontere en eventuell mistenkt gjerningsmann med, sier Nissen-Sollie.

Misbrukt?

Mange er svært opptatt av om 12-åringen kan ha vært utsatt for et seksuelt misbruk før hun ble kvalt.

Etterforskningsledelsen ville i dag fortsatt ikke gi noen svar på det. Politiet avviser også bestemt at saken går i en bestemt retninng.

- Vi holder fortsatt alle muligheter åpne. Omstendighetene rundt drapet kan ha vært svært uvanlige. Det er ikke engang sikkert at gjerningsmannen er en mann, sier Nissen-Sollie.

Ikke meldt seg

Politiets heteste tips er cross-mopeden som sto parkert ved et vedskjul 30 meter fra stedet der jenta ble funnet kvalt. Flere vitner har forklart at den sto der mellom 18.30 og 19.05, med en bag og hjelm plassert enten oppå eller ved siden av mopeden.

Til tross for enormt mediefokus på saken har ikke føreren meldt seg. Kristin Juel Johannessen ble sist sett i live i området ved 18.40-tida.

Tipsflommen fortsetter å flomme inn, til nå har politiet mottatt om lag 600 tips som alle sjekkes ut. Dør-til-døraksjonen i nabolaget fortsetter i dag for fjerde dag på rad.