- Lås døra, for de har tenkt å rane oss!

Maskerte ranere kom litt for sent til gullsmed i Larvik.

NESTEN RANET: Maskerte ranere møtte opp på døra til Guldsmed Felumb i Larvik, men hadde bommet på klokka. Foto: Privat
NESTEN RANET: Maskerte ranere møtte opp på døra til Guldsmed Felumb i Larvik, men hadde bommet på klokka. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen minutter etter klokka 17 kom de to maskerte ranerne gående mot gullsmedforretningen Felumb i Larvik. På innsiden av døra sto Tonje Mjanger Felumb sammen med barna på to og fem år, og en butikkansatt som nettopp hadde låst ytterdøra, og hadde satt nøkkelen i døra på innsida.

- Vi har stengetid klokka 17, og hadde nettopp stengt den ene døra. Vi sto rett på innsida og ventet på mannen min, som var på bakrommet i butikken. Så oppdaget vi ranerne på utsiden, forteller Tonje Mjanger Felumb.

De kunne se de to mennene komme mot butikken, iført motorkrossmasker, sorte hettegensre, mørke bukser og bærende på hver sin store sorte bag.

- Jeg ropte «lås døra, for de har tenkt å rane oss», forteller hun. Kollegaen, som alt hadde hånda på nøkkelen, vred om med et klikk.

- Jeg vet ikke om det var fordi de så at vi sto der på innsida, eller om de hørte at døra ble låst, men de snudde seg pluselig og løp av gårde, forteller hun videre.

Ektemannen og gullsmedeieren Ole Felumb kom løpende ut fra bakrommet, men da hadde allerede ranerne kommet seg unna. Ifølge flere vitner som fulgte dramaet fra restauranten ved siden av, stakk ranerne av i en ventende fluktbil. En av restaurantgjestene tok opp jakten på ranerne, men mistet dem av synet, melder Østlands posten.

- Det er første gang vi har vært så nært et ran, og priser oss lykkelige over at de bommet på klokka, og kom etter stengetid. Jeg liker ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd, med de to små barna til stede, sier Ole Felumb, som er sjette generasjons innehaver av gullsmedforretningen i Larvik sentrum.

Politiet fant ved 19-tida det som trolig var fluktbilen. Den ble stjålet fra Tagtvedt i Larvik, melder Østlands posten

-Vi har også funnet en del gjenstander som vi nå undersøker. Ranerne er fortsatt på frifot og vi leter etter dem, sier operasjonsleder Kjetil Indahl ved Vestfold politidistrikt til lokalavisa.