Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Las Vegas-skytterens kjæreste sier hun ikke kjente til planer om massakren

- Jeg kjente ham som en snill, omsorgsfull og stille mann.

ÅSTED: Etterforskere holder fremdeles på å gå gjennom åstedet for masskren. Foto: AP Photo / Gregory Bull / NTB scanpix
ÅSTED: Etterforskere holder fremdeles på å gå gjennom åstedet for masskren. Foto: AP Photo / Gregory Bull / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ankom massedrapsmann Stephen Craig Paddocks 62 år gamle kjæreste, Marilou Danley, tilbake igjen til USA, etter å ha vært på Manila da Paddock fyrte løs mot countryfestivalen i Las Vegas.

- Omsorgsfull og stille mann

Og natt til torsdag norsk tid sier hun via sin advokat at hun ikke kjente til massedrapsmannens planer om søndagens massakre, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg kjente Stephen Paddock som en snill, omsorgsfull og stille mann. Jeg elsket ham, og jeg håpet på en fredelig fremtid sammen med ham. Han sa aldri noe til meg, eller gjorde aldri noe som jeg var klar over, som kunne være en advarsel for at noe så forferdelig som dette skulle komme til å skje, sa kvinnens advokat på vegne av henne.

SENDT VEKK: Marilou Danley, kjæresten til Las Vegas-gjerningsmannen Stephen Paddock, ble sendt til Filippinene slik at Paddock kunne gjennomføre den han planla. Det forteller Danleys søstre i et intervju. VIDEO: SEVEN NETWORK / CNN Vis mer

I uttalelsen fra Danley forteller hun at Paddock for over to uker siden hadde funnet en billett til henne slik at hun kunne dra til Filippinene for å besøke familien.

- Jeg gledet meg til å dra hjem for å se familie og venner, heter det i uttalelsen.

I dagene etter massakren har det blitt kjent at Paddock overført 100 000 dollar til en konto på Filippinene i forkant av massakren.

Ble bekymret

Kjæresten bekrefter nå at det var hun som var mottaker av disse pengene.

- Mens jeg var der, overførte han penger han sa var for meg til å kjøpe meg et hus til meg og familien. Jeg var takknemlig, men jeg var bekymret for at turen hjem og pengene til huset var en måte å slå opp med meg på. Det slo meg aldri at han planla å utføre vold mot noen, heter det i uttalelsen.

Kjærestens søstre fortalte onsdag at de var overbevist om at hun ikke visste noe. Hun skal nemlig ha reist til Manila etter at Paddock hadde foreslått det.

«Jeg fant en billig billett til deg», skal han ha sagt til kjæresten, for så å sende henne til flyplassen.

- På en måte er jeg takknemlig for at han sparte livet til søstera mi, men det kompenserer ikke for alle han drepte, fortalte 62-åringens søster til 7 News Melbourne.

De to søstrene håper at søsteren kan hjelpe politiet med etterforskningen, samt å finne motivet bak masseskytingen.

- Ingen kan sette dette puslespillet sammen, bortsett fra henne, sier en av søstrene til 7 News Melbourne.

Ble etterlyst

Den 62 år gamle søsteren ble etterlyst kort tid etter masseskytingen i Las Vegas, men er ikke mistenkt i saken.

Årsaken til etterlysningen var at politiet ønsket å komme i kontakt med henne, samt at et av hennes kredittkort ble funnet i hotellrommet til Stephen Paddock.

Samboeren sier at hun ønsker å samarbeide med myndighetene og at hun derfor frivillig fløy til USA, fordi myndighetene ønsket å snakke med henne og hun ønsket å snakke med dem.

Så langt er det ikke avdekket noe motiv bak masseskytingen der 59 personer ble drept og 527 såret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!