UTFORDRING: En 30 år gammel låsesmed i Oslo er tiltalt for en lang rekke tilfeller av identitetstyveri og bedrageri. - Det har vært en utfordring å etterforske denne saken, men jeg er overbevist om at vi har tilstrekkelig med beviser, sier politijurist Tom Hamnes. Foto:: Erik Hattrem
UTFORDRING: En 30 år gammel låsesmed i Oslo er tiltalt for en lang rekke tilfeller av identitetstyveri og bedrageri. - Det har vært en utfordring å etterforske denne saken, men jeg er overbevist om at vi har tilstrekkelig med beviser, sier politijurist Tom Hamnes. Foto:: Erik HattremVis mer

Låsesmed (30) snoket i postkasser, tiltalt for ID-tyverier og bedrageri

- Hentet personlig info fra bankkord og kodebrikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30 år gammel låsesmed i Oslo er tiltalt for en lang rekke tilfeller av identitetstyveri og bedrageri.

Låsesmeden skal ha fått tak i personlige opplysninger, bankkort og kodebrikker blant annet ved å stjele post fra postkasser og postbokser, skriver DittOslo.

I alt 65 personer skal ha blitt frastjålet identitetsopplysninger, og 35 av disse skal ha blitt utsatt for svindel, tyveri og bedrageri, viser tiltalebeslutningen. Saken skal opp i retten i Oslo i september.

- Det har vært en utfordring å etterforske denne saken, men jeg er overbevist om at vi har tilstrekkelig med beviser, sier politijurist Tom Hamnes til DittOslo.

Politiet hadde lenge problemer med å finne personen bak bedrageriene, og flere saker måtte henlegges. Men til slutt ble mannen gjenkjent på et overvåkingskamera og pågrepet i mai 2013. Etterforskerne så da en sammenheng mellom saker som var blitt anmeldt over en periode på tre år.

Mannen er tiltalt for å ha stjålet og bedratt for hundretusener av kroner. Han skal blant annet ha brukt stjålne bankkort til å ta ut penger og fått kredittkort og kjøpt varer i andres navn.

Mannens advokat, Olav Arnfinn Ramel Haaland, forteller at de ikke har gått igjennom hele tiltalebeslutningen.

- Jeg har derfor ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier advokaten til DittOslo.

(NTB)