- Låsesmed stjal identiteten til over 60 personer

Hadde tilgang til ofrenes postkasser og tilegnet seg verdier for hundretusener, ifølge tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 30-årig Oslo-mann er tiltalt i en svært omfattende ID-tyverisak som omfatter over 60 fornærmede og verdier for hundretusener av kroner. Politiet mener mannen misbrukte sin stilling i et låsesmedfirma til å stjele post som han brukte i den storstilte svindelen.

- Det er den største ID-tyverisaken jeg har vært borti i Oslo, sier Inger Johanne Neset, etterforskningsleder og gruppeleder for skimminggruppa ved Sentrum politistasjon, til Dagbladet.

Delvis tilståelse Rettssaken mot 30-åringen starter i Oslo tingrett til uka, og skal etter planen vare i hele ti dager. Men så seint som i går var mannen inne til nye avhør.

- Han avga da en delvis tilståelse, opplyser Neset.

Dagbladet omtalte saken allerede i fjor sommer. Den gangen omfattet saken åtte fornærmede, og startet da en person mottok en rekommandert sending han ikke hadde bestilt. Siden har omfanget bare vokst og vokst.

Oslo-mannen er tidligere straffet for liknende forhold. ble pågrepet i fjor vår, men har vært på frifot mens saken har vært under etterforskning. Ifølge politiet har han fortsatt å stjele identiteter og verdier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer