Lasse (22) lagde Timbuktu-video

Larvik-gutten bak nettfenomenet Hyperactive har laget den nye videoen til Timbuktu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at seertallet på filmen Hyperactive eksploderte på YouTube har jobbtilbudene haglet i Lasse Gjertsens vei. Den 22 år gamle Larvik-gutten klippet sammen bilder av seg selv som lager lyder med munnen slik at det fremsto som en rytmisk beat, og er sett over 10 millioner ganger.

Animasjonsstudenten er svært selektiv i forhold til hvilke oppdrag han tar på seg, men den svenske rapstjernen Timbuktu fikk ja da han ringte Gjertsen i vår. I månedsskiftet mars/april ble videoen til Get Fizzy spilt inn i Stockholm. Låta er spilt inn for klesmerket WESC, og er ikke å finne på rapperens siste plate «Oberoende Framkallande»

Helt grei fyr

- Det er jeg som både har filmet, klippet og står bak ideen til videoen. Jeg skjønte jo hvorfor de ringte meg da jeg fikk høre den; låta er rytmisk og klippet sammen på en måte som gjør at den passer godt til en video av samme type som Hyperactive, sier Lasse Gjertsen, for øyeblikket festivalpublikummer på Hove-festivalen med videokameraet lagt igjen hjemme.

Han har holdt samarbeidet med Skånes store rapstjerne hemmelig helt siden opptakene ble gjort. I dag la imidlertid Timbuktu videoen ut på YouTube. Den består blant annet av opptak av de forskjellige trommene som går igjen i rytmen.

- Timbuktu var en helt grei fyr å jobbe med. Jeg forholder meg ikke til stjerner som noe annet enn vanlige mennesker, og Timbuktu er en fyr som ikke gjør ting for å bli rik eller berømt, men fordi han har lyst. Slik er jeg også, sier Gjertsen, som har gitt seg selv permisjon fra studiene og jobber med forskjellige prosjekter uten å ha bestemte oppdragsgivere.

- Nå skal jeg lage en tegnefilm og sende den rundt til forskjellige filmfestivaler. Den blir preget av voksen humor. Det er lett å være morsom, men en stor utfordring å gjøre noe som samtidig er skikkelig trist, sier Gjertsen som har lastet opp flere filmer med utpreget morbide morsomheter på nettet.

Nei til MTV

KREATIV MED VIDEO: Lasse Gjertsen er verdensberømt på YouTube for sine kreative videoer. Mange har prøvd å kapre talentet til kommersiell jobbing.
KREATIV MED VIDEO: Lasse Gjertsen er verdensberømt på YouTube for sine kreative videoer. Mange har prøvd å kapre talentet til kommersiell jobbing. Vis mer

Han har laget musikkvideo før, for den italienske artisten Giovanni Sollima. MTV er blant TV-kanalene som har tilbudt ham jobb, men dem vil ikke Lasse Gjertsen ha noe med å gjøre.

- Har du sett hvor dårlig MTV er blitt de siste fem åra? Jeg har fått masse tilbud om å gjøre reklame også, men vil ikke gjøre noe jeg selv ikke føler er moralsk forsvarlig. I framtida har jeg blant annet lyst til å lage spillefilm, male og lage musikk, sier han.
 
Se Timbuktu-videoen:

NY LÅT: Get Fizzy er en ny låt Timbuktu har laget sammen med rapperen Chords for klesmerket WESC.