Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lasse (27) ble mobbet i oppveksten. I helga oppdaget han denne beskjeden på trappa

- Jeg aner ikke hvem som har gjort det.

LITE HYGGELIG: Lasse Kristoffersen (27) aner ikke hvem som skrev beskjeden på trappa i Son i Akershus, men synes det var lite trivelig. Foto: Privat.
LITE HYGGELIG: Lasse Kristoffersen (27) aner ikke hvem som skrev beskjeden på trappa i Son i Akershus, men synes det var lite trivelig. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lasse Kristoffersen forteller at han ble mobbet som ung.  Lørdag fikk han et ubehagelig gjensyn med opplevelsene i oppveksten.

Da oppdaget han nemlig at noen har skrevet beskjeden «Du er søppel» i snøen på verandaen til huset, hvor han bor sammen med datteren sin.

- Jeg skulle egentlig bare ut av huset og ta en røyk. Det var da jeg så det, sier 27-åringen fra Son i Akershus.

Han aner ikke hva som er bakgrunnen for meldingen - og sier han ble «litt irritert og sinna» da han så det.

Skrev innlegg Søsteren hans Anette Kristoffersen tok trolig beskjeden enda mer alvorlig. Hun skrev et innlegg om brorens mobbeproblemer og delte bildet av veranda-beskjeden på sosiale medier.  Innlegget er så langt delt nesten 4000 ganger - og støtteerklæringene har strømmet inn.

Broren understreker at de ikke vet hvem som har gjort det, og hvorfor.

- Det kan være alt fra umodenhet til fyllehandlinger til uskyldig moro, så jeg vet ikke om jeg ville framstilt det på den måten. Jeg synes uansett det er synd at den personen velger å handle som man gjør istedet for å snakke med noen, for man vet aldri hvem kan man støte, og hva de personene har gått gjennom, sier 27-åringen.

Enorm respons I innlegget skriver søsteren om hvordan mobbingen har påvirket ikke bare hennes bror, men også resten av familien over flere år. Og henvender seg direkte til personen som skrev beskjeden på trappa lørdag:

«Håper DU som har gjort dette i kveld sitter hjemme og leser dette! Og om du syntes du har gjort en god gjerning i dag, så har du nok ikke det! Jeg syntes virkelig synd på slike som deg! Jeg syntes virkelig at du burde oppsøke hjelp for å prøve å se det positive i livet ditt og bevege deg unna det du ser på som søppel! For "SØPPEL" er vel ikke noe å bruke tiden på, slik du har gjort i kveld», skriver hun.

Søsteren forteller at det toppet seg for henne da hun hørte hva som hadde skjedd.

I tillegg til mobbeprobleme, har broren hennes - som også er alenepappa - en sjelden sykdom som gjør at han i dag ikke kan være i arbeid.  

Les og del!!!I løpet av kvelden har min eldre bror  Lasse trappen sin hjemme i Son. Noen som virkelig vet å tråkke på...

Posted by Anette Kristoffersen on 13. februar 2016

- Grunnen til at jeg reagerte, har veldig mye med fortida hans å gjøre. Det ble veldig mange følelser samtidig. Hvis dette er gjort helt tilfeldig, har de truffet på en person som i perioder har det veldig tøft med tanke på fortida han har. Når beskjeden på trappa kom, tenker man liksom "Hæ? Er det ikke over ennå?", forklarer hun. 

Foreløpig har ikke personen som gjorde det meldt seg, men svært mange andre har respondert på innlegget.

- Telefonen har ikke stått stille, og jeg hadde ikke forventa meg det i det heletatt, sier 27-åringen, som ønsker å fortelle om mobbeproblemene for å vise andre unge at det er mulig å ikke la seg knekke.

Mobbet i 11 år Mobbingen startet allerede i barnehagen, da det viste seg at han gikk bedre overens med jentene enn med guttene. Fysiske angrep, slag og spark, utestenging og verbal mobbing ble en del av hverdagen fram til han bestemte seg for å flytte til Nordmøre for sitt siste år på videregående.

- Jeg ville rett og slett prøve å finne ut om jeg var blitt tilfeldig plukket ut, eller om det var sånn at det var noe feil med meg, og det viste seg at det var det første, for der stanset mobbingen, sier han.

Han gikk på skole i Nordmøre i ett år. Så ble det militæret - hvor han som smått holdt foredrag om mobbingen han ble utsatt for - før han flyttet hjem til Son. I ettertid har flere av de gamle mobberne kontaktet ham og bedt om unnskyldning for oppførselen.

27-åringen tror mobbing er blitt et større problem blant unge de siste par årene, og er bekymret over utviklingen.

- Det er så mange unge som har så mye å gi, det er bare å finne riktig måte å overvinne problemene på, sier han.

BLE MOBBET: Lasse Kristoffersen fra Son er blitt mobbet i oppveksten, og likte ikke beskjeden han oppdaget på trappa si lørdag. Foto: Privat.
BLE MOBBET: Lasse Kristoffersen fra Son er blitt mobbet i oppveksten, og likte ikke beskjeden han oppdaget på trappa si lørdag. Foto: Privat. Vis mer