PÅ ISOLAT: Lasse J. Nordvik (40) ble sendt på isolat etter smittealarm i Tromsø. Foto: Vidar Dons Lindrupsen/Nordlys
PÅ ISOLAT: Lasse J. Nordvik (40) ble sendt på isolat etter smittealarm i Tromsø. Foto: Vidar Dons Lindrupsen/NordlysVis mer

Lasse (40) på isolat etter smittealarm i Tromsø

Lasse J. Nordvik (40) forteller at han var så desorientert at han ikke visste hvordan han skulle drikke av en flaske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Nordlys): Natt til torsdag sov Lasse Nordvik urolig, og da han våknet var han kvalm, slapp og desorientert. Utover dagen ble han bare dårligere og dårligere, og så til slutt ikke noen annen løsning enn å gå til legen.

- Jeg var veldig dårlig tidlig på dagen, og hadde også veldig høy feber, 39,8 på det meste. Jeg ventet og håpet det skulle gå over, men foreldrene mine måtte kjøre meg til legevakten rundt midnatt. Legen der bare så på meg, og sendte meg rett til sykehuset, forteller han.

På isolat På UNN sitter han på isolat i forbindelse den alvorlige bakteriesmitten. Der har han vært siden fredag.

- Jeg var på bedringens vei allerede fredag formiddag, og lørdag var jeg fin. Jeg blir mest sannsynlig skrevet ut i morgen, sier han.

Nordvik vet ikke hvordan han ble syk. Han sier det kan være mange forskjellige ting, og at sykdommen kan komme fra hvor som helst.

- Jeg kan ha fått det gjennom mat, på bussen, jeg vet rett og slett ikke. Jeg jobber på hotell og konferanse, så det er jo mulig at det er noen der som har smittet meg, men det er like sannsynlig at jeg har fått det på bussen. Hvis det er noe jeg har spist, vet jeg rett og slett ikke, sier han.

- Har du spist salat eller grønnsaker kort tid før du ble syk?

- Ikke som jeg kan komme på. Jeg spiste en baguett med litt salat på, men jeg kommer ikke på noe mer enn det, sier han.

Vær tidlig ute Både Nordvik og legene presiserer hvor viktig det er å være tidlig ute med å gå til legen dersom man får noen av symptomene.

- Ikke nøl, ikke vær redd for å kontakte lege. Det er bedre å være føre var, mener Nordvik.