Lasse er frustrert

KVITFJELL (Dagbladet): Lasse Kjus ønsker seg en ny organisering av landslaget når neste sesong skal planlegges. - Hele verdenscup-laget må være mer samlet. Sånn det er i dag, faller Kjetil og jeg utenfor, sier Lasse til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiforbundets alpinkomité skal ikke bare finne alpinsjef Jan Ove Nystuens etterfølger. De er også tvunget til å tenke igjennom hvordan landslaget skal organiseres. I alle fall hvis de vil lytte til de aktive.

- Vi løperne har hatt et møte der vi ble enige om at ting må forandres, sier Kjus.

Todelt

I dag er verdenscuplaget delt i en teknisk del med slalåm-spesialistene i sentrum, og i en fartsdel - for dem som kjører utfor og super-G. I denne inndelingen faller allrounderne Lasse Kjus og Kjetil Aamodt mellom minst to stoler, ifølge Kjus.

- De som kjører flest disipliner, er mest avhengige av en stort støtteapparat. Men sånn er det ikke i dag. Fartsdelen er blitt barbert ned, sier Kjus.
Han føler en omorganisering er svært viktig dersom han skal klare å hevde seg som allround-alpinist igjen etter et par frustrerende sesonger.

Lasse vil rive ned det han mener er kunstige skillevegger mellom de to avdelingene.

- Hadde vi vært Østerrike, måtte vi delt på den måten. Men Norge har et lite landslag. Derfor bør vi ha ett samla lag. Vi står sterkere sammen, og jeg tror alle vil ha nytte av.

Utfor-utvikling

En av Lasses hovedbegrunnelser er utviklingen i utfor.

- Vi har ikke behov for et reint utforlag lenger, fordi disiplinen har forandret seg. Før handlet det mest om gli og fart. Nå gjelder det å kjøre svinger med stor kraft. Derfor har en utforkjører mye igjen for å trene sammen med slalåmspesialister.

- Fartstrening i dag er først og fremst å finne det rette utstyret, mener Lasse Kjus.