Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lasse Kjus er (også) tung i business

Lasse Kjus har gått fra å være en fremragende alpinist til å bli en solid kapitalist.

Lasse Kjus:  Satser nå på klær, eiendom, foredragsvirksomhet og aksjer. Foto:Mette Møller/Dagbladet.
Lasse Kjus: Satser nå på klær, eiendom, foredragsvirksomhet og aksjer. Foto:Mette Møller/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): I den siste utgaven av Kapital kan vi lese at Lasse Kjus driver med alt fra motivasjonsforedrag og sportstøy til hytte- og tomteprosjekter, bankvirksomhet og fallerte forsikringsselskaper.

Håver inn Årsresultatet i Kjus Holding endte på 2,8 millioner kroner i fjor, og premie­potten utgjorde én millioner kroner i form av lønn og utbytte fra selskapet.

Ifølge Kapital sto kurs- og foredragsvirksomhet for 1,3 millioner kroner av inntektene, mens finansinntekter fra salg av blant annet fondsandeler samt renter utgjorde 3,1 millioner kroner, en oppgang på nesten 150 prosent fra 2012.

Bank Norwegian Kjus er også aksjonær i Bank Norwegian, som yter forbrukslån og innskuddsprodukter på nett. Det har vært en hyggelig reise.

Aksjen omsettes i skrivende stund for over 20 kroner på OTC-listen, mens prisen pr. aksje var to kroner da Kjus kom inn på eiersiden for noen år siden.

Ifølge Kapital gir det en urealisert gevinst på 3,6 millioner kroner — tilsvarende ti ganger investert beløp.

Tide Forsikring Verdiene han har spyttet inn i tapssluket Tide Forsikring er nok mer usikre. Her har Kjus gjennom holding­selskapet satset 4,5 millioner kroner i form av aksjer og utlån som i løpet av 2014 er konvertert til aksjekapital.

Ifølge Finansavisen ligger Tide Forsikring an til å gå på et akkumulert tap på 160 millioner kroner ved utgangen av 2014.

Kapital lyktes ikke i å oppnå kontakt med Lasse Kjus innen artikkelen gikk i trykken.

Flere nyheter Jon og Marius har solgt 750.000 lommebøker
Oljeprisen stuper videre — analytiker spår mer elendighet
DNB-kunder skal tåle oljepris på 35 dollar

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling