SLUKKET FLAMMENE: Butikksjef Odd-Erik Tronsrud på Meny Snarøya slukket brannen i bilen til Lasse Kjus. Den tidligere alpinstjerna hyller snarrådigheten til de butikkansatte. I den brennende bilen satt nemlig tre hunder som kom uskadet fra brannen. Foto Henning Lillegård
SLUKKET FLAMMENE: Butikksjef Odd-Erik Tronsrud på Meny Snarøya slukket brannen i bilen til Lasse Kjus. Den tidligere alpinstjerna hyller snarrådigheten til de butikkansatte. I den brennende bilen satt nemlig tre hunder som kom uskadet fra brannen. Foto Henning LillegårdVis mer

Lasse Kjus hyller snarrådig Meny-sjef som slukket bilbrannen

Odd-Erik reddet trolig alpinpensjonistens hunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SNARØYA/OSLO (Dagbladet): - Det kunne gått mye verre. Inne i bilen var våre tre hunder, og det er fryktelig å tenke på, sier eks-alpinist Lasse Kjus til Dagbladet.

Han møter Dagbladet utenfor butikken der Mercedesen hans sto i full fyr tidligere i dag. Mens samboerens hans var inne og handlet i Meny-butikken på Snarøya i Bærum tidligere i dag, startet plutselig bilen utenfor å brenne.

- Bilen har jo en stor drivstofftank, og selv om ikke diesel er så lett antennelig, brenner det jo desto lenger, sieralpinkongen, som kom til stedet så fort han fikk høre om bilbrannen.

Meter med flammer Han forteller at en person hadde kommet inn i butikken og informert personalet om bilen som brant utenfor butikken.

- Personalet løp raskt ut med et brannslukkingsapparat og fikk slukket brannen. De skal ha masse ros for innsatsen, sier Kjus.

Det var butikksjef Odd-Erik Tronsrud på Meny som ble hundenes redningsmann. Han forteller til Dagbladet at han tok et brannslukkingsapparat og løp ut til den brennende bilen.

- Det gikk så utrolig fort. Da vi kom ut for å slukke sto flammene over en meter opp i lufta. Heldigvis hadde vi et apparat med skum og ikke pulver. Brannvesenet sier at dersom vi hadde hatt pulverapparat hadde vi ikke klart å slukke brannen, sier Tronsrud til Dagbladet.

Lasse Kjus er veldig glad for Tronsrud slukket flammene og roser han og personalet for innsatsen.

Ukjent brannårsak Operasjonsleder Per Ivar Iversen i Asker og Bærum politidistrikt sier de mottok melding om bilbrannen klokka 11.50 i dag.

- Brannårsaken er ikke klar, men brannen ble raskt slukket og det er ingen personskader, sier Iversen.

METER MED FLAMMER: Flammeslukkeren, Odd-Erik Tronsrud, sier at det var en meter høye flammer fra bilen. Her taues bilen til Lasse Kjus vekk fra stedet. Foto: Henning Lillegård
METER MED FLAMMER: Flammeslukkeren, Odd-Erik Tronsrud, sier at det var en meter høye flammer fra bilen. Her taues bilen til Lasse Kjus vekk fra stedet. Foto: Henning Lillegård Vis mer