Lasse Lindroth er død

Det var den svenske komikeren Lasse Lindroth som omkom i bilulykken ved Rabbalshede i Sverige søndag kveld. Han ble 26 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lasse Lindroths manager i Stand Up Norge AS, Elina Krantz, har sendt ut følgende pressemelding:

Det er med største sorg jeg bekrefter at Lasse Lindroth, vår elskede komiker, døde i dag i en bilulykke på vei fra Norge til Sverige.

Lasse kom og tok oss alle med storm. Ikke bare på grunnav hans fantastiske talent, men også fordi Lasse... var Lasse. Smilende, glad, litt gal og full av livsmot, styrke, varme og godhet. Hans utstråling kunne ingen ignorere. Hans tilstedeværelse kunne aldri bli oversett.

Med over 1200 forestillinger i Sverige var Lasse en av de mest etablerte i sitt hjemland. Det tok ham 7 år. Kortere tid tok det ham i Norge, og Lasse klarte ikke forklare sin takknemlighet og begeistring for den varme mottagelsen han fikk her til lands. Fra stand up-miljøet, pressen og sist men ikke minst hans publikum.

På scenen kjempet Lasse en tapper kamp for å åpne øynene mot trangsynthet og fordommer. Og han vant. Hver eneste gang. Hans misjon var å ufarliggjøre og hans verktøy var odrd og en mikrofon. La oss alle som har hatt gleden av å oppleve hans kunst, fortsette hans arbeid mot nazisme og rasisme. La oss ta hans egne ord til etterretning: «Den dagen jeg blir fri fra dumhet og ikke lar virkeligheten skremme meg til taushet - den dagen er jeg virkelig fri.»

Ord kan ikke forklare den tomhet og sorg som føles nå. Smerten og tapet skjærer dypt inn i hjertet og mine tanker går til Lasses familie og hans kjære kone Emma. Et liv er gått tapt og det kan aldri erstattes. For Lasse var aldri en av mange, men kun seg selv i alt han noensinne gjorde. Hvil i fred, Lasse. vi kommer aldri til å glemme deg, men huske deg med beundring, varme og kjærlighet.

Elina Krantz

Manager

Daglig leder, Stand Up Norge AS

OMKOM I BILULYKKE: Komikeren Lasse Lindroth ble 26 år gammel.